- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ώρα για... αληθινές πράξεις
Αν δεν καθαρίσει και τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως φτάσει το «τέλος» του
Η υπόθεση του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη αποτελούν ένα πρώτης τάξεως crash test για την Κυβέρνηση και την αθλητική δικαιοσύνη.
Είναι γνωστό πως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει πολύ καλές σχέσεις και συνεργασίες με τα δύο κυβερνώντα κόμματα, ενώ παράλληλα η ΕΠΟ (που ασκεί τον πειθαρχικό έλεγχο) απαρτίζεται από παράγοντες που εξελέγησαν με τη στήριξη του Σαββίδη.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε δις τη Δευτέρα πως δεν τον νοιάζει το πολιτικό κόστος και μένει αυτό να αποδειχθεί στην πράξη. Ουσιαστικά αυτό που γίνεται γνωστό είναι πως η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να φτιάξει ένα πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο που θα πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα κι απ’ όλους. Πώς ακριβώς αυτό θα γίνει και πότε, θα φανεί πολύ σύντομα. Άλλωστε, ως τότε δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πιθανότατα θα περιμένει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, να εκδικαστούν όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις.
Σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως το πρόγραμμα τον βολεύει. Μετά την αγωνιστική του επόμενου σαββατοκύριακου, που δεν θα γίνει, θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, ενώ μετά την αγωνιστική της Πρωταπριλιάς, είχε προγραμματιστεί κενό ως τις 22 Απριλίου λόγω Πάσχα. Οπότε υπάρχει ο χρόνος να παρθούν οι αποφάσεις και να συμπτυχθεί το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας.
Ο απλός φίλαθλος κόσμος περιμένει από τους φορείς του αθλητισμού στη χώρα μας, να «σπάσουν αυγά» αυτή τη φορά και να μην πάνε σε μεσοβέζικες λύσεις. Αφενός οι εικόνες με τον οπλισμένο Σαββίδη έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και μας έχουν ρεζιλέψει, αφετέρου η απειλή της ΦΙΦΑ για Grexit από το διεθνές ποδόσφαιρο είναι ορατή και –πάνω απ’ όλα- υπαρκτή.
Άρα δεν μπορεί να εμφανιστεί ένας δικαστής που θα… χαϊδέψει τον ΠΑΟΚ –ειδικά με τόσα ενοχοποιητικά στοιχεία που υπάρχουν- ούτε ένας Εφέτης που θα αλλάζει σκανδαλωδώς αποφάσεις μέσα στα ξημερώματα…
Οπότε κατά βάση, η απόφαση τιμωρίας που θα βγει, θα πρέπει να είναι αρεστή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, αν δεν θέλουμε να χάσουμε την Εθνική μας ομάδα και το δικαίωμα των συλλόγων μας να παίζουν σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ.
Κι αυτό, όντως, ξεπερνά τα πολιτικά παιχνίδια του καθενός…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίδειξη δύναμης από τους παίχτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν
Μαγικές εικόνες στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Βασίλη Σπανούλη στη Θεσσαλονίκη
Ξανά στην κορυφή ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής
Ο πιο τρομακτικός οπαδός του ποδοσφαίρου είναι ένθερμος οπαδός της Μπεσίκτας
Αφόρητη η ζέστη στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο στις ΗΠΑ
Εκατοντάδες φίλαθλοι τις υποδέχθηκαν στο «Καραϊσκάκης»
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ δημοσίευσε το πρωί της Κυριακής την καθιερωμένη «καλημέρα»
Έβαλαν τέλος σε 53 χρόνια αναμονής για τίτλο, επικρατώντας με 94-90 στο Σαν Αντόνιο
Η ίδια τιμωρήθηκε προ ολίγων ωρών από τον Αθλητικό Δικαστή
Oι Νεοϋορκέζοι έγιναν οι πρώτοι νταμπλούχοι στην ιστορία του NBA καθώς έχουν κατακτήσει και το κύπελλο
«Ήταν μια εξαιρετική χρονιά, πάρα πολύ μεγάλη όμως, πάρα πολύ κουραστική»
Διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Υγεία» μετά το τέλος του 5ου τελικού
Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας γιόρτασαν το double
Το Κατάρ ισοφάρισε στο τέλος και πήρε τεράστιο βαθμό κόντρα στην Ελβετία
Η πρώτη αντίδραση του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται για μηνύσεις
Σε έξαλλη κατάσταση ο Εργκίν Αταμάν
Με τρεις τίτλους έκλεισαν τη σεζόν οι Πειραιώτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.