Το κλίμα των εορτών είναι έντονο σε όλο τον κόσμο και ειδικά στις ΗΠΑ, όπου εκεί ο κόσμος φροντίζει τη συγκεκριμένη εποχή να τιμά δεόντως τις παραδόσεις. Μόνο που οι Αμερικάνοι έχουν φροντίσει από παλιά να προσθέσουν και μία αγωνιστική πινελιά, εν αντιθέσει με όλες τις άλλες χώρες που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.
Εδώ και 70 χρόνια, στις 25 Δεκεμβρίου διεξάγονται αγώνες ΝΒΑ και μάλιστα από τους πιο εμπορικούς που θα μπορούσε να έχει το πρόγραμμα. Για παράδειγμα, φέτος θα διεξαχθεί το ματς Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Κλίβελαντ Καβαλίερς, η «επανάληψη» των περσινών τελικών δηλαδή.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η θεαματικότητα των παιχνιδιών που γίνονται ανήμερα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Και βέβαια, τα εισιτήρια είναι πανάκριβα και έχουν εξαντληθεί μήνες νωρίτερα.
Η αρχή έγινε το 1947, στη δεύτερη σεζόν ζωής του ΝΒΑ. Ως πείραμα επελέγη η Νέα Υόρκη, η απόλυτη ίσως χριστουγεννιάτικη πόλη, που παράλληλα έχει εκατομμύρια κατοίκους και άπειρους επισκέπτες.
Στο περίφημο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, οι Νικς νίκησαν τους Πρόβιντενς Στίμρολερς με 89-75, εγκαινιάζοντας μια σπουδαία αθλητική παράδοση.
Η Νέα Υόρκη πάντοτε βρίσκεται στο επίκεντρο, αφού στο πέρασμα των ετών, έχει παίξει 51 φορές ανήμερα τα Χριστούγεννα και αυτό θα γίνει και φέτος, με τον αγώνα κόντρα στη Φιλαδέλφεια να ξεκινά στις 12 το μεσημέρι.
Περιττό ν’ αναφερθεί πως το κλίμα στις εξέδρες είναι άκρως εορταστικό, με Αγιοβασίληδες και πολλά happenings.
Το πλέον ενδιαφέρον είναι πως η πλειονότητα παικτών και προπονητών, αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο ότι αναγκάζονται να παίζουν τέτοια μέρα. «Από παιδί κιόλας φανταζόμουν πως κάποτε θα έπαιζα σε χριστουγεννιάτικους αγώνες ΝΒΑ. Τελικά τα κατάφερα και ως παίκτης και ως προπονητής και αυτό συνιστά μεγάλη τιμή για μένα» είχε πει κάποτε ο Γκλεν Ντοκ Ρίβερς, ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ έχει δηλώσει: «Από το να κάθομαι σπίτι μου και να βλέπω από την τηλεόραση τα παιχνίδια, καλύτερα να συμμετέχω σε αυτά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπες δύο από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο
Κορυφαίος ο Σάσα Βεζένκοφ με 28 πόντους
Με αφορμή τις φωτογραφίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Την πρώτη νίκη του στη Μελβούρνη μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας
Στο μεταξύ και ο επίσημος λογαριασμός της Premier League αποθέωσε τον διεθνή επιθετικό στα social media
Το ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα φορ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Στις 22:00 η αναμέτρηση
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη έκανε ο Έλληνας αστέρας
Κορυφαίος ο Έλληνας αστέρας κόντρα στους Χοκς
Χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του
Ένα χαλαρό, σχεδόν κινηματογραφικό στιγμιότυπο έκλεψε για λίγο τα φώτα στο Australian Open
Ο Greek Freak πρώτευσε στην ψηφοφορία των φιλάθλων
Πότε είναι το μεγάλο παιχνίδι
Η Εθνική Ελλάδας πόλο επικράτησε με 15-13 της Ιταλίας στο μεγάλο ντέρμπι του ΣΤ’ ομίλου
H Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ανάρτησε μία φωτογραφία με τον γιο της
Η γαλανόλευκη διέλυσε τους ατζούρι και έκλεισε θέση στα ημιτελικά ως πρώτη και καλύτερη
Πρόκρινεται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Ο αγώνας της Σάσαρι με τη Νάπολι πέρασε σε δεύτερη μοίρα
Τι δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ
«Δεν είναι πανένκα, είναι πανακότα», έγραψε στο X ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.