- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι όνειρο είδε ο Λεμονής;
Γιατί ο προπονητής του Ολυμπιακού κατέβηκε με τον φόβο της πεντάρας στο μυαλό του
Η φαεινή ιδέα του Τάκη Λεμονή να παίξει χωρίς σέντερ φορ σε ματς που ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa, θα διδάσκεται στο μέλλον σε προπονητικά σεμινάρια.
Κατανοητό από μία άποψη να βάζει προωθημένο τον Φορτούνη ή τον Οφόε όταν βρίσκεται απέναντι στην Μπαρτσελόνα, είτε στο Κάμπ Νόου, είτε (έστω) στο Καραϊσκάκη. Εκεί, έτσι και... γύρει το γήπεδο μπορεί η ομάδα που θα βρεθεί κόντρα στους "μπλαουγκράνα" να φάει πολλά.
Οταν όμως έχεις την Σπόρτιγνγκ Λισαβόνας και θέλεις οπωσδήποτε νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι, δεν γίνεται να παίζεις με σύστημα 4-1-5-0 και να προσπαθείς να το κάνεις 4-1-4-1 με την ελπίδα ότι θα σου βγει το... "ψευτοενιάρι" σου.
Σε μια βαθύτερη ανάγνωση ο κόουτς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ομάδα που διαχειρίζεται. Δεν ρισκάρει γιατί ξέρει πως δεν θα του βγει και προτιμά να γλιτώσει την πεντάρα από το να κυνηγήσει την πιθανότητα πρόκρισης που δεν την βλέπει ούτε μία στο εκατομμύριο. Και φυσικά χάνει.
Το θέαμα οικτρό. Οποτε περνούσε την σέντρα ο Ολυμπιακός και προσπαθούσε να απειλήσει, ο παίκτης του που κουβαλούσε την μπάλα σήκωνε το κεφάλι και έβλεπε στην αντίπαλη περιοχή μόνο... πράσινα ανθρωπάκια. Ακόμη, ο Φορτούνης ξεχνιόταν και παρέμενε... χαφ όπως έχει συνηθίσει, με την ομάδα να μένει λειψή στην επίθεση.
Στο ημίχρονο φάνηκε πως δεν είχε ούτε plan b. Είδε την ομάδα να τρώει δύο γκολ σε τρία λεπτά χωρίς καλά καλά να το καταλάβει, κατέβηκε στα αποδυτήρια για να σκεφτεί και στο κεφάλι του δεν κατέβηκε ούτε μισή νέα ιδέα. Απλά άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τους παίκτες του αλλιώς. Πάρντο αντί Καρσελά! Κι όταν λίγο αργότερα αποφάσισε να προσθέσει τον Τζούρτζεβιτς, έβγαλε τον... Φορτούνη ώστε να μην υπάρχει κανείς να ταϊσει την επίθεση με καλές μπαλιές.
Θα πείτε, ότι ο Ολυμπιακός είναι φέτος μια ομάδα - αλαλούμ. Για παράδειγμα, δεν έχει ούτε έναν φορ της προκοπής στο ρόστερ του. Ετσι που τα κατάφερε, πληρώνει τέσσερις για να κάθονται. Μάλιστα, τον Ανσαριφάρντ δεν τον δήλωσε καθόλου για Ευρώπη, ενώ ο Εμενίκε είναι τόσο "αλλού" που έχουν ήδη αποφασίσει να τον διώξουν τον Ιανουάριο.
Ομως όλο αυτό ο Λεμονής το ήξερε πριν αναλάβει και δέχτηκε, μόνο και μόνο επειδή ήθελε να είναι προπονητής του Ολυμπιακού ή επειδή πίστευε πως κανένας δεν θα σκεφτεί να του ρίξει ευθύνες. Τώρα που θα βγουν δύσκολα και στο πρωτάθλημα, οι προβολείς της κριτικής θα στραφούν σίγουρα και πάνω του. Ας πρόσεχε...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το όνομα που φιγουράρει στη λίστα των «ελαφιών»
Ακόμα μία τεράστια κίνηση από την γερμανική ομάδα
Η ώρα και το κανάλι μετάδοσης
Το σχόλιο του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το σενάριο για Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στα playoffs της Euroleague
Όταν το ρολόι έδειξε 19:26 (χρονολογία ίδρυσης), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβαλαν… φωτιά στην πλατεία Αριστοτέλους
Οι δηλώσεις ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Μονακό
Τεράστια η ζήτηση για ένα «μαγικό» χαρτάκι
«Σας λέω, αν παίξετε την Κυριακή όπως παίξατε χθες, καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σας νικήσει. Καμία»
Ποιους συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν
Συνεχίζεται η «κατηφόρα» για τον Έλληνα τενίστα
Από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Ένας αιώνας ασπρόμαυρης κληρονομιάς
Πρωταγωνιστές του ματς, Μαρτίνς και Ροντινέι
Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό
Όσα έγιναν στον αγώνα
Τα κανάλια και οι ώρες μετάδοσης
O κίνδυνος υποβιβασμού γίνεται ολοένα και πιο ορατός
Οι συγκινητικές αναρτήσεις των γονιών της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.