- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ολυμπιακός δεν χάρηκε την εμπειρία του Καμπ Νόου (video)
Έχασε με το τιμητικό 3-1 από την Μπαρτσελόνα, αλλά για 80 λεπτά δεν δοκίμασε καν να παίξει μπάλα
Ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο Καμπ Νόου με έναν και μοναδικό σκοπό: Να μην διασυρθεί. Ο Τάκης Λεμονής εμφάνισε μια ενδεκάδα όπου –τρόπον τινά- επιθετικός ήταν ο μέσος Οτζίτζα Οφόε και με 11 παίκτες γύρω και μέσα στην περιοχή του, προσπάθησε να περιορίσει την Μπαρτσελόνα. Τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε με 3-1. Ούτε πολλά γκολ δέχθηκε, ενώ σκόραρε και στο φινάλε με τον πιτσιρικά Νικολάου.
Το πρόβλημα είναι ότι για 80 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν άφαντοι στον αγωνιστικό χώρο. Έπαιζαν άμυνα και δεν έδειχναν καμία διάθεση να ξεμυτίσουν από τα καρέ τους. Μια μέτρια, σχεδόν προβλέψιμη Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με αυτογκόλ του Νικολάου και καθάρισε το ματς στο δεύτερο μέρος με γκολ των Μέσι και Ντιν. Το σημαντικότερο είναι ότι από το 40ό λεπτό, οι Καταλανοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Πικέ.
Ο Ισπανός αμυντικός κατάφερε να πάρει κίτρινη κάρτα για τάκλιν στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος, ενώ η δεύτερη που σήμανε και την αποβολή του, έγινε για γκολ που σημείωσε με το χέρι. Ακόμα και με ποδοσφαιριστή παραπάνω, ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στο αμυντικό του πλάνο. Αυτό άλλαξε μετά το 80’. Όταν το ματς είχε κριθεί και η Μπάρτσα έσβησε εντελώς τις μηχανές της, τότε άρχισαν οι πρώτες επισκέψεις των Πειραιωτών στα αντίπαλα καρέ. Μετά από 2-3 επικίνδυνα γεμίσματα, από κόρνερ του Φορτούνη ήρθε η κεφαλιά του Νικολάου και το γκολ της τιμής.
Στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός έχασε μεν, αλλά με σκορ που κρατήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό πιστώνεται στον Τάκη Λεμονή, αν και το μεγάλο στοίχημα είναι άλλο. Μετά το 2-0 στο Τορίνο και τα χαμόγελα ελπίδας, ήρθε η εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο. Τώρα, μετά το 3-1 στη Βαρκελώνη ακολουθεί ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Καραϊσκάκη», αλλά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Και ενδεχόμενη αποτυχία, ίσως να φέρει εξελίξεις στον σύλλογο.
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Σπόρτινγκ. Έτσι μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: Μπαρτσελόνα 9, Γιουβέντους 6, Σπόρτινγκ 3, Ολυμπιακός 0.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τρόπαιο στα 100 χρόνια του, ενώ ο ΟΦΗ στοχεύει στο ευρωπαϊκό εισιτήριο
Tην Κυριακή 26 Απριλίου στις 20:00 στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ
Ο Κάρλος Αλκαράθ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Γαλλικό Όπεν τον επόμενο μήνα
Έκτο συνεχόμενο σε αντίστοιχη διοργάνωση για την Ελληνίδα αθλήτρια
Οι δηλώσεις του προπονητή της κρητικής ομάδας ενόψει του τελικού κυπέλλου
Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού του κυπέλλου
Σε κακή ημέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Δύο παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτήν
Τι είπε για την αγωνιστική του κατάσταση
Τι αναφέρθηκε στη δίκη της υπόθεσης
Με προβλήματα και καθυστερήσεις η διαδικασία εγγραφής
Η ανάρτησή του στο Instagram
Τι αποκάλυψε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία για σενάριο συμμετοχής χωρίς πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Προκρίθηκε στον 2ο γύρο του WTA 1000 στη Μαδρίτη - Ποιον θα αντιμετωπίσει
Νέα έντονη στιγμή για τον Έλληνα τενίστα
Θα καταφέρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να δώσουν το παρών;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.