Αθλητισμος

Καλύτερη Ευρωπαία αθλήτρια του 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη

«Είναι τιμή για εμένα, ελπίζω να φέρει περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα», είπε η ίδια 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376699-777597.jpg

Μία ακόμα σπουδαία διάκριση για την Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία αναδείχθηκε ως η καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017. Η Ελληνίδα επικοντίστρια, η οποία είναι αήττητη σε 14 σερί διοργανώσεις,  έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει να αποσπάσει το συγκεκριμένο τίτλο και να μπει στην ιστορία του ευρωπαΪκού στίβου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στη διάρκεια του Γκαλά που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αφορμή την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς. Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Κατερίνα Στεφανίδη είπε ότι αποτελεί «τιμή για εμένα και την Ελλάδα, ελπίζω να φέρει περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα».  

Υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας ήταν ακόμη η Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία), η Νάφι Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο) και η Μαρία Λασιτσκένε (Ρωσία/ύψος).

Στους άνδρες, τον τίτλο κατάκτησε ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ (Γερμανία), ενώ ανερχόμενο αστέρι στις γυναίκες ήταν η άλτρια του ύψους Γιούλια Λεβτσένκο (Ουκρανία) και στους άνδρες ο Νορβηγός νικητής στο Λονδίνο στα 400 μ. εμπόδια, Κάρστεν Γουόρχολμ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ