- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έφυγε» ο λάτρης του κλασικού αθλητισμού, Τάκης Βεντίκος
Θλίψη στον Ολυμπιακό για το θάνατο του ιδρυτή του τμήματος στίβου των «ερυθρολεύκων»
Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού στίβου, ο Τάκης Βεντίκος.
Ο Τάκης Βεντίκος ήταν εκ των ιδρυτών του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για πάνω από 50 χρόνια. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντα. «Η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί τον θάνατο του μεγάλου εργάτη και εκ των ιδρυτών του τμήματος Στίβου, Παναγιώτη Βεντίκου. Ο αποβιώσας, από αθλητής, προπονητής και έφορος συνετέλεσε στην κατάκτηση μεγάλων διακρίσεων του τμήματος στην πολυετή παρουσία του. Συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των Ακαδημιών Στίβου και το πρόσωπό του εμπιστεύθηκαν πολύ μεγάλοι αθλητές που εντάχθηκαν στο τμήμα του Ολυμπιακού προσφέροντας μεγαλειώδεις επιτυχίες. Το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένειά του Παναγιώτη Βεντίκου, δηλώνοντας παράλληλα ότι η μνήμη και η προσφορά του θα παραμείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο σύλλογό μας».
Ο Τάκης Βεντίκος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και λάτρεψε τον κλασικό αθλητισμό. Υπήρξε αθλητής, προπονητής, αρχιπροπονητής και ομοσπονδιακός. Έχει τιμηθεί σχεδόν από όλους τους αθλητικούς και Πολιτειακούς φορείς καθώς και με το με το Αριστείο του ΣΕΓΑΣ ενώ το 1996 από τον ΠΣΑΤ βραβεύτηκε ως η προσωπικότητα της χρονιάς.
Με ατομικά ρεκόρ 10.9 στα 100μ το 1951 και 22.8 στα 200μ το 1949, υπήρξε μέλος των εθνικών ομάδων στίβου, πρωταθλητής στα σπριντ, Βαλκανιονίκης με συμμετοχή σε Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς αγώνες με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.
Με αφορμή την επέτειο 60 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού το 2013, ο Τάκης Βεντίκος είχε πει: «Το τμήμα στίβου ιδρύθηκε το 1953. Στις 16 Νοεμβρίου στην παλιά και ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας» και συνεχίζει «Τότε ήμουν πρωταθλητής και είχα το δελτίο μου στο Παγκράτι. Είχε αποφασιστεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει τμήμα στίβου και ανέθεσαν σ’ εμένα την δημιουργία του. Πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό και ξεκίνησα προπονήσεις ως αθλητής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ξεκίνησα ως αθλητής-προπονητής, στη συνέχεια έγινα αρχιπροπονητής και έφορος. Είναι πολλοί οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού που κέρδισαν μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες, σε Μεσογειακούς Αγώνες, Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από εδώ πέρασαν και έγραψαν ιστορία μεταξύ άλλων Ολυμπιονίκες όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου, η Πηγή Δεβετζή, ο Λάμπρος Παπακώστας και πολλοί άλλοι. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι όλη μου η ζωή».
Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρώην μαγείρισσά του καταγγέλλει εξαντλητικά ωράρια
Στο βάθρο για ακόμη μία φορά ο Έλληνας πρωταθλητής
Τη δευτερη θέση κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων στο Αζερμπαϊτζάν
Η αθλητική δράση τα Σάββατα είναι κάθε φορά στο... κόκκινο
Σταθερά στην τετράδα οι ερυθρόλευκοι
H σκιέρ αγωνίστηκε τραυματίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τραυματίστηκε σοβαρά ξανά
«Το επάγγελμα δεν ήταν ποτέ γένους στα μάτια μου– αλλά ο κόσμος το βλέπει ως “ανδρική δουλειά”»
Τι ώρα είναι η αναμέτρηση
Πότε είναι ο πρώτος τους αγώνας
Οι αναφορές σε Κριστιάνο, Πελέ και οι αντιδράσεις για τον Αργεντινό άσο
Μία ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του
Αμφίβολη παραμένει η εμφάνιση του Αργεντινού σταρ στον Λευκό Οίκο
Για παράνομο coaching κατηγορήθηκε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά
Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Σαββάτου
Τι είπε ενόψει του ντέρμπι με τους «πράσινους»
Στον εναρκτήριο αγώνα του Ασιατικού Κυπέλλου Γυναικών, αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους
Τι δήλωσε μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Ατλάντα Χοκς.
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.