Το ΝΒΑ που… απομακρύνεται από την Ευρώπη
Δεν υπάρχει προοπτική για να ενταχθεί σε αυτό, ομάδα από τη Γηραιά Ήπειρο
Κάθε χρόνο γίνονται στην Ευρώπη από δύο ως δέκα φιλικά παιχνίδια ομάδων του ΝΒΑ. Φέτος κανένα. Μόνο η Μακάμπι Χάιφα (το Ισραήλ στα σπορ θεωρείται… ευρωπαϊκή χώρα) πήγε για κάποιους αγώνες στις ΗΠΑ, ενώ τον Γενάρη θα γίνει στο Λονδίνο ο καθιερωμένος αγώνας πρωταθλήματος, με τους Σέλτικς κόντρα στους Σίξερς.
Παρότι υπάρχει πολύς κόσμος που παρακολουθεί ΝΒΑ στην Ευρώπη, ακόμη και σε χώρες που δεν έχουν παράδοση στο μπάσκετ (Γερμανία, Αγγλία), είναι εμφανές πως οι Αμερικάνοι έχουν ρίξει το βάρος τους σε άλλες αγορές. Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Φιλιππίνες.
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις μέρες το ΝΒΑ έχει στείλει τους πρωταθλητές Ουόριορς σε περιοδεία στην Κίνα, εκεί όπου βρίσκεται και ο κομισάριος του πρωταθλήματος, Άνταμ Σίλβερ.
Βλέποντας την τρέλα των Κινέζων για το μπάσκετ, κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να προστεθεί μια ομάδα εκτός Αμερικής στο ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια. Η απάντησή του ήταν αποκαρδιωτική για τους περισσότερους: «Αυτή τη στιγμή δεν κοιτάζουμε να επεκταθούμε. Αν και όταν γίνει αυτό, πρώτη επιλογή μας είναι η πόλη του Μεξικού, με 20 εκατομμύρια κατοίκους». Ο Σίλβερ έθεσε ως πετυχημένο παράδειγμα το Τορόντο, εννοώντας ουσιαστικά ότι θα προτιμούσε μια μεγάλη πόλη-αγορά, που να βρίσκεται κοντά στις ΗΠΑ και όχι στην άλλη άκρη του κόσμου.
Δεν πάνε πολλά χρόνια που συζητούσαμε για τη μαζική είσοδο ευρωπαϊκών ομάδων στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα έθεταν σοβαρή υποψηφιότητα μαζί με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Πέρυσι ο Σίλβερ, σαν δικαιολογία (που στέκει βέβαια) είχε θέσει τη διαφορά της ώρας και τα τεράστια υπερατλαντικά ταξίδια. Όμως, είναι δεδομένο πως ούτε εμπορικά προτιμά την Ευρώπη.
Η σχέση που θα διατηρήσει με την Ήπειρό μας θα είναι το ετήσιο ματς στο Λονδίνο, πιθανόν ένα All Star Game στην βρετανική μητρόπολη και κάποια φιλικά ξανά.
Εδώ στην Ελλάδα, μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εδώ και μήνες υπάρχει το πλάνο να έρθουν στην Αθήνα για να παίξουν οι Μιλγουόκι Μπακς δύο αγώνες. Έναν με τον Παναθηναϊκό κι έναν με τον Ολυμπιακό.
Φέτος η ιδέα δεν ευδοκίμησε και όλοι ελπίζουμε για τον Οκτώβριο του 2018. Πάντως, υπάρχει λόγος που μπορεί να χαλάσει το όλο project, αν και οι Αμερικανοί αδυνατούν να τον καταλάβουν.
Το μοναδικό γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνα ΝΒΑ είναι το κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο. Κάτι που σημαίνει ότι εκεί θα πρέπει να αγωνιστεί ως γηπεδούχος και ο Ολυμπιακός.
Στην έδρα του Παναθηναϊκού… Με τον Βασίλη Σπανούλη αρχηγό… Δύσκολα πράγματα για… το Ελλάντα. Καληνύχτα μας…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τις φωτογραφίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Την πρώτη νίκη του στη Μελβούρνη μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας
Στο μεταξύ και ο επίσημος λογαριασμός της Premier League αποθέωσε τον διεθνή επιθετικό στα social media
Το ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα φορ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Στις 22:00 η αναμέτρηση
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη έκανε ο Έλληνας αστέρας
Κορυφαίος ο Έλληνας αστέρας κόντρα στους Χοκς
Χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του
Ένα χαλαρό, σχεδόν κινηματογραφικό στιγμιότυπο έκλεψε για λίγο τα φώτα στο Australian Open
Ο Greek Freak πρώτευσε στην ψηφοφορία των φιλάθλων
Πότε είναι το μεγάλο παιχνίδι
Η Εθνική Ελλάδας πόλο επικράτησε με 15-13 της Ιταλίας στο μεγάλο ντέρμπι του ΣΤ’ ομίλου
H Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ανάρτησε μία φωτογραφία με τον γιο της
Η γαλανόλευκη διέλυσε τους ατζούρι και έκλεισε θέση στα ημιτελικά ως πρώτη και καλύτερη
Πρόκρινεται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Ο αγώνας της Σάσαρι με τη Νάπολι πέρασε σε δεύτερη μοίρα
Τι δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ
«Δεν είναι πανένκα, είναι πανακότα», έγραψε στο X ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού
Η ομάδα της Σενεγάλης επέστρεψε στο γήπεδο και το πέναλτι χάθηκε - Απίθανα πράγματα
Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.