- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βασίλης Γκορτσιλάς: Το αγόρι των 16 ετών που σπάει τα ταμπού της συγχρονισμένης κολύμβησης (video, εικόνες)
Ο πρώτος Έλληνας που κάνει ντουέτο με τα κορίτσια στις πισίνες
Ο Βασίλης Γκορτσιλάς είναι ο πρώτος Έλληνας που βούτηξε μαζί με τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης στην πισίνα
Ο Βασίλης Γκορτσιλάς είναι ένα αγόρι 16 ετών που γράφει ιστορία στα αθλητικά χρονικά της Ελλάδας. Και αυτό γιατί είναι ο πρώτος Έλληνας που πήγε κόντρα στα ταμπού και βούτηξε μαζί με τα κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης στην πισίνα. Ο Βασίλης Γκορτσιλάς συμμετείχε στο μικτό ντουέτο του 17ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Το συγκεκριμένο αγώνισμα προστέθηκε πριν από δύο χρόνια στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καζάν και κόντρα στις επιφυλάξεις και τις όποιες αντιδράσεις.
Ακόμη κι η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα είχε σφοδρές αντιρρήσεις στην αρχή για την παραβίαση του γυναικείου άβατου, όμως σύντομα αναθεώρησε και έγινε υπέρμαχος του αγωνίσματος. Κι όπως φαίνεται ο νεαρός Θεσσαλονικιός πρωταθλητής με ρίζες και αφετηρία το πόλο, έβαλε τα χέρι του και το ταλέντο του.

Η αρχή έγινε με την ένατη θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος με παρτενέρ την Ολγα Κουργιαντάκη στις 17 Ιουλίου. Ακολούθησε η δέκατη θέση με 69,7333 βαθμούς, στα προκριματικά της Παρασκευής (21.7) στο ελεύθερο μέρος του προγράμματος, με παρτενέρ τη Σίλια Κοφίδη. Για να ακολουθήσει ο μεγάλος τελικός του Σαββάτου(22.7), στις 20.00 στον οποίο το ελληνικό ζευγάρι που μετρά λίγους μήνες προπονήσεων, θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του, μαζί με άλλα 10. Σημειωτέον ότι προκρίθηκαν και οι έντεκα χώρες που συμμετείχαν στο αγώνισμα.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος , τα δύο νεαρά παιδιά, υπό τα βλέμματα της ομοσπονδιακής προπονήτριας, Ναταλία Τσερνέτσκα, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους, για τη συμμετοχή τους στο αγώνισμα και δήλωσαν αισιόδοξοι για τη συνέχεια.
«Προσπαθήσαμε πάρα πολύ», τόνισε η Σίλια Κωφίδη. «Έγιναν κάποια λάθη συγχρονισμού, όμως θα προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε στον τελικό και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι... Με τον Βασίλη κάναμε προπόνηση κάποιες εβδομάδες. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη περίοδος που δουλέψαμε μαζί. Ήταν πολύ λίγος ο καιρός, όμως καταφέρνουμε συνέχεια και βελτιωνόμαστε. Είναι μια όμορφη εμπειρία, κι είμαι πολύ ενθουσιασμένη που είμαι ένα απ τα κορίτσια που κάνει μικτό ντουέτο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και στη συνέχεια».
«Προσπαθήσαμε και τα καλλιτεχνικά μας ήταν αρκετά καλά, όμως πιστεύω ότι μπορούμε κι άλλο», είπε γεμάτος αισιοδοξία ο Βασίλης Γκορτσιλάς. Στον τελικό θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς και να πάμε στο ...1000%(χίλια τοις εκατό !) »
-Κι είσαι πρωτοπόρος. Το πρώτο αγόρι, ο πρώτος Έλληνας σε μικτό ντουέτο, με την καθοδήγηση της Ναταλίας Τσερνέτσκα.

«Μ' έχει βοηθήσει παρά πολύ η κ. Τσερνέτσκα. Είναι απ’ τους ανθρώπους που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου και την ευχαριστώ πολύ. Μου έχει μάθει πολλά πράγματα και πάνω απ’ όλα πιστεύει σε μένα. Κι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να ζητήσει ένας αθλητής απ’ την προπονήτριά του. Εμπιστοσύνη...»
Την καλύτερη βαθμολογία του προκριματικού συγκέντρωσαν οι Αλεξάντρ Μάλτσεφ και Μιχαέλα Καλάντσα από τη Ρωσία με 92,0000β., μπροστά από τους Ιταλούς Τζόρτζιο Μινισίνι και Μαριάντζελα Περουπάτο (90,8333β.) και τους Αμερικανούς Μπιλ Μέι και Κανάκο Κιτάο Σπέντλαβ (88,0333β.).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση της Euroleague για τον γκαρντ της Μονακό που αποβλήθηκε στο ΣΕΦ
Η πρώτη αντίδραση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Για όσα συνέβησαν στο Game 2 της σειράς των playoffs με τη Βαλένθια
Έντονο το τρίτο ημίχρονο από σπουδαίο διπλό του «τριφυλλιού» στην Ισπανία
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση για τη φιλοξενία της Βαλένθια
Παρακολουθούν τον αγώνα Ολυμπιακού - Μονακό
Πλησιάζοντας στο τέλος της καριέρας του στα 41 του χρόνια, έφτασε τα 970 γκολ
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Σκοράρει ασταμάτητα ο Πορτογάλος αστέρας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Θέλω να θυμίσω στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα καθώς κυνηγούν τα όνειρά τους», λέει η αθλήτρια
Απόψε το βράδυ η αναμέτρηση
Τι ώρα είναι η σπουδαία αναμέτρηση
Απέσπασαν τα συγχαρητήρια αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων της Θεσσαλονίκης
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε στον τελικό από τους Ισπανούς
Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της Euroleague απέναντι στη Βαλένθια
Ιστορική ποινή για τον Αντράδα - Ζήτησε δημόσια συγγνώμη την Κυριακή
Τι σχολίασε ο Αμερικανός σούπερ σταρ για το φάουλ που του έγινε στη συγκεκριμένη φάση
Ενοχλήσεις στη μέση έχει ο Τάισον Ουόρντ, διάστρεμμα ο Τάιλερ Ντόρσεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.