Αθλητισμος

Πράσινο πάρτι στο... «εξοχικό»

Διακοπή 1'54" πριν το τέλος όταν οπαδοί του Ολυμπιακού άρχισαν να πετούν καπνογόνα και κροτίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358493-742508.jpg

Με πάρτι στο... εξοχικό όπως συνηθίζουν οι οπαδοί του να ονομάζουν το ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα νικώντας τον Ολυμπιακό με 66-51 (36-27) . 

Η οργανωμένη αλητεία του Ολυμπιακού δεν άφησε να τελειώσει το παιχνίδι. Στο 1' 54'' πριν από το τέλος και ενώ το μισό γήπεδο είχε αδειάσει από τους απογοητευμένους, οι οργανωμένοι άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες και κροτίδες κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Το σκορ ήταν 66-49 υπέρ του Παναθηναϊκού και οι διαιτητές ζήτησαν να αδειάσει το γήπεδο για να τελειώσουν τον αγώνα. Ο κόσμος υπάκουσε μετά από προτροπή του κόουτς Σφαιρόπουλου και το ματς τελείωσε «κανονικά».

Αρκετοί πάντως είχαν μπει από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου στο τερέν με αποτέλεσμα προς το τέλος της τρίτης περιόδου να φυγαδευτεί στα αποδυτήρια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που καθόταν πίσω από τον πράσινο πάγκο.  

Οι νέοι πρωταθλητές έπαιξαν κατά διαστήματα «τέλειο» μπάσκετ και δεν έδωσαν ούτε για μια στιγμή στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορούσε να μπει στο παιχνίδι παρά την συμπαράσταση της εξέδρας που δεν έπαψε λεπτό να φωνάζει.

Ο Πασκουάλ που αμφισβητήθηκε αρκετές φορές φέτος παρουσίασε ένα πολύ δεμένο σύνολο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του αγώνα και στις αδυναμίες του Ολυμπιακού.

Ο γηπεδούχος παρουσιάστηκε  άδειος, στατικός, εγκλωβισμένος στην άμυνα του Παναθηναϊκού, και αναιμικός στην επίθεση. Μάλιστα δεν μπόρεσε να συνέλθει σε κανένα διάστημα του παιχνιδιού και να "φοβίσει" τον Παναθηναϊκό, αν και πλησίασε κάπως στο τέλος. Το μέγεθος της απογοήτευσης φάνηκε όταν αρκετοί φίλοι της ομάδας αποχώρησαν πριν περάσει το ματς στο τελευταίο τρίλεπτο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ