Αθλητισμος

Ρεάλ Μαδρίτης, η Βασίλισσα του κόσμου (εικόνες, video)

Απίθανοι οι Ισπανοί διέλυσαν τη Γιουβέντους με 4-1 και κατέκτησαν το 12ο Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357443-740612.jpg
EPA/GEOFF CADDICK

Η φετινή Γιουβέντους έδειχνε εξαιρετική ομάδα και για ένα ημίχρονο αμφισβήτησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορούσε παραπάνω όμως. Με ένα δεύτερο ημίχρονο βγαλμένο από τα όνειρα κάθε οπαδού της, η Βασίλισσα επικράτησε με 4-1 και κατέκτησε απόλυτα δίκαια το Τσάμπιονς Λιγκ. 

 

Είναι μακράν η πολυνίκης του θεσμού με 12 κατακτήσεις, ενώ γίνεται η πρώτη που κατακτά το Τσ. Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Με επτά κατακτήσεις από το 1956 ως το 1999, η Ρεάλ ανακηρύχθηκε κορυφαία ομάδα του 20ού αιώνα, αλλά ήδη με πέντε κούπες (σε ισάριθμους τελικούς) είναι ήδη η καλύτερη και για τον 21ο. 

Ρεάλ Μαδρίτης, η Βασίλισσα του κόσμου

Στο Κάρντιφ, η Γιούβε μπήκε πιο δυνατά, όμως και πάλι οι Ισπανοί μπόρεσαν να προηγηθούν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι Ιταλοί αντέδρασαν αμέσως και ισοφάρισαν σε 1-1, με ένα εξαιρετικό ανάποδο ψαλίδι του Μάντζουκιτς, ένα από τα πιο ωραία γκολ που έχουμε δει σε τελικό. 

Μπουφόν

Μετά την ανάπαυλα, η Γιουβέντους... ξέχασε να βγει στο γήπεδο. Για την ακρίβεια, η Ρεάλ δεν την άφησε. Οι παίκτες του Ζιντάν πήραν την κατάσταση στα... πόδια τους, κυριάρχησαν σε κάθε μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου και πήραν τη νίκη σκοράροντας τρεις φορές! Με τον Κασεμίρο στο 61', με τον Κριστιάνο στο 64' και με τον Ασένσιο στο τέλος. 

Έτσι, μπόρεσαν να καταρρίψουν τον... μύθο ότι η Γιουβέντους διαθέτει μια άτρωτη άμυνα. Οι αμυντικοί της έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των "μερένγκες", ενώ ο Μπουφόν έμοιαζε ανήμπορος να τους σταματήσει. 

Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζεται να κατακτήσει μια ακόμη Χρυσή Μπάλα και -κυρίως- έκανε κάθε αμφισβητία του να σιωπήσει. ΤΟ σκορ είναι μεγάλο, αλλά ενδεικτικό της διαφοράς των δύο ομάδων. Και μάλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν ποδοσφαιριστές σαν τον Μπενζεμά ή τον Κρόος έπιαναν καλή απόδοση ή αν στο τέλος, οι νικητές δεν έπαιζαν εγωιστικά. Αλλά, εν τέλει καμία σημασία δεν έχει αυτό. 

Η Ιστορία κατέγραψε τη Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ξανά και ξανά... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ