Αθλητισμος

Οργή για τον υποβιβασμό της Μόναχο 1860

Έπεσε στην τρίτη κατηγορία η πιο ιστορική ομάδα της Βαυαρίας

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356800-739377.jpg

Αναμφίβολα, όλος ο κόσμος γνωρίζει την Μπάγερν Μονάχου, όμως ειδικά οι παλαιότεροι δεν λησμονούν τη Μόναχο 1860. Μια ομάδα που ιδρύθηκε πριν από τη Μπάγερν και αγωνίστηκε αντί αυτής στην πρώτη Μπουντεσλίγκα του 1963, μιας και ήταν καλύτερη, τερματίζοντας ψηλότερα στο πρωτάθλημα Βαυαρίας. 

Τα χρόνια πέρασαν, η 1860 είχε σκαμπανεβάσματα, όμως ο Ιορδανός ιδιοκτήτης της Χασάν Αμπντουλάχ Ισμαϊκ θέλησε να κάνει τα πάντα για να την επαναφέρει στην ελίτ. Ξόδεψε πολλά χρήματα για να διεκδικήσει την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα, φέρνοντας ακριβούς παίκτες, τον Ιαν Εϊρ (πρώην τεχνικό διευθυντή της Λίβερπουλ), αλλά τον Δεκέμβριο του 2016 δεν είχε δει προκοπή. Η ομάδα βρισκόταν μακριά από τις θέσεις της ανόδου, κι εκεί έκανε το μεγάλο λάθος. 

Προσέλαβε για προπονητή τον Βίτορ Περέιρα. Αυτόν τον... ψευτονταή που πέρασε από τον Ολυμπιακό κι έμεινε στην ιστορία μόνο για τους τσαμπουκάδες που προκαλούσε στα γήπεδα των άλλων ομάδων. 

Ο Πορτογάλος πιστοποίησε αυτό που κατάλαβαν όλοι από τη θητεία του στην Ελλάδα: Πως είναι «λίγος» ως προπονητής. Κατά την παρουσίασή του υποσχέθηκε όχι μόνο πως θα ανεβάσει την ομάδα, αλλά και πως σύντομα θα την οδηγήσει σε ευρωπαϊκές επιτυχίες. 

Τη Δευτέρα το βράδυ, η Μόναχο 1860 του Περέιρα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας... 

Στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ, τα «Λιοντάρια» είχαν τα πάντα με το μέρος τους: Την εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Ρέγκενσμπουργκ και το «Αλιάντς Αρένα» κατάμεστο από 65.000 οπαδούς τους. Έχασαν με 2-0 σ' ένα παιχνίδι που λίγο έλειψε να μην τελειώσει ποτέ. 

Λίγο πριν από το τέλος, έξαλλοι οι οπαδοί της ομάδας άρχισαν να σπάνε τα κάγκελα που βρίσκονται στο πέταλο, πετώντας τα μαζί με άλλα αντικείμενα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η αστυνομία παρενέβη στο... τσακ πριν γίνει εισβολή οπαδών μέσα, ενώ αναφέρθηκαν 10 τραυματίες, όλοι τους αστυνομικοί. 

Ο αγώνας διεκόπη για 15-20 λεπτά και συνεχίστηκε απλά και μόνο για να μην χειροτερέψει η κατάσταση. 

Λέγεται πως οι οπαδοί είχαν στόχο τον Περέιρα, ο οποίος κατονομάζεται ως ο απόλυτος υπεύθυνος του υποβιβασμού απ' όλα τα γερμανικά ΜΜΕ. 

Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που έπεσαν κατηγορία τα ποδοσφαιρικά τμήματα της 1860 στις ομάδες κάτω των 21, κάτω των 19, κάτω των 17 και κάτω των 16! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ