Ένα ζευγάρι για να γράψεις βιβλίο
Όταν παίζουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο Κύπελλο... πάντα κάτι συμβαίνει
Είναι από τα πιο hot ζευγάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΑΕΚ και Ολυμπιακός μας έχουν αφήσει άπειρες αναμνήσεις από τα μεταξύ τους ντέρμπι και για να τις θυμηθούμε όλες χρειάζονται... εκατομμύρια λέξεις.
Γι' αυτό θα επικεντρωθούμε στα πιο πρόσφατα παιχνίδια Κυπέλλου, όπου γηπεδούχος ήταν η ΑΕΚ.
10/1/2001: ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (στα χαρτιά)
Το παιχνίδι διεκόπη στο 69ο λεπτό, με το σκορ να είναι 1-1. Αιτία; Οι μαζικοί... τραυματισμοί των παικτών της ΑΕΚ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του ρέφερι Ποντίκη.
Στο «Νίκος Γκούμας» οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Νικολαΐδη στο 46', αλλά στο 52' έμειναν με εννιά παίκτες. Πρώτα αποβλήθηκε άδικα ο Ζήκος και αμέσως μετά ο σκόρερ για εξύβριση του διαιτητή! Η κατάσταση ήταν έκρυθμη, η πόρτα της «σκεπαστής» είχε σπάσει, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε ως το 67' που ο Ολυμπιακός ισοφάρισε.
Ο αείμνηστος Γιάννης Παθιακάκης είχε κάνει όλες τις αλλαγές του κι έτσι ο τότε διευθύνων σύμβουλος του «Δικεφάλου», Πέτρος Στάθης, είχε τη... φαεινή ιδέα: Έδωσε εντολή σε Δέλλα, Πέτκοφ, Λάκη να παραστήσουν τους τραυματίες ώστε η ομάδα τους να μείνει με έξι ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, όταν συμβεί κάτι τέτοιο το ματς κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου.
Ο Ποντίκης διέταξε τις ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια, τη στιγμή που ο κόσμος έκανε «ντου» στο γήπεδο προκαλώντας επεισόδια. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 στα χαρτιά και απ' αυτή τη νύχτα ντροπής για την ΑΕΚ έμεινε το σύνθημα «πέστε κάτω»!
20/4/2005: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1
Όπως το 2001, έτσι και τέσσερα χρόνια μετά, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της διπλής αναμέτρησης. Τόπος διεξαγωγής το ΟΑΚΑ και φάση η ημιτελική.
Τότε δεν έγιναν επεισόδια αλλά το ματς αυτό μένει αξέχαστο για την ατυχία της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε γκολ του Τζόρτζεβιτς και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν πέντε δοκάρια! Τα τρία στην ίδια φάση, δύο του Κατσουράνη κι ένα του Σέζαρ, σε μια φάση που σπάνια συναντάμε στο ποδόσφαιρο.
Ο Κατσουράνης είχε κι άλλο δοκάρι προς το τέλος, ενώ στις καθυστερήσεις το φάουλ του Ίβιτς (νυν προπονητής του ΠΑΟΚ) κατέληξε −που αλλού;− στο δοκάρι!
11/3/2015: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-3 (στα χαρτιά)
Ρεβάνς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να έχει πάρει 1-1 στο «Καραϊσκάκη», είχαμε πριν από δύο χρόνια. Μπροστά σε 65.000 οπαδούς της, η «Ένωση» κρατούσε στα χέρια της την πρόκριση ως το 89ο λεπτό. Τότε ο Χάρα του Ολυμπιακού σκόραρε με το στήθος ή το χέρι κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του.
Δεν ήταν αυτό, όμως, που εξόργισε τον κόσμο. Άλλωστε ελάχιστοι κατάλαβαν τι συνέβη σε αυτή τη φάση. Ο εριστικός προπονητής των «ερυθρόλευκων», Βίτορ Περέιρα, μαζί με τον Κασάμι πήγαν να πανηγυρίσουν προκλητικά μπροστά στους φίλους της ΑΕΚ κάνοντας χειρονομίες. Κάποιοι μπήκαν μέσα και τους πήραν στο... κυνήγι και το ματς διεκόπη με συνοπτικές διαδικασίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νίκη κομβικής σημασίας για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League
Ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε 21 πόντους με 5/9 τρίποντα
Αντιμέτωπες δύο από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο
Κορυφαίος ο Σάσα Βεζένκοφ με 28 πόντους
Με αφορμή τις φωτογραφίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Την πρώτη νίκη του στη Μελβούρνη μετά από δύο χρόνια πανηγύρισε ο Έλληνας τενίστας
Στο μεταξύ και ο επίσημος λογαριασμός της Premier League αποθέωσε τον διεθνή επιθετικό στα social media
Το ανάποδο ψαλίδι του Έλληνα φορ κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Στις 22:00 η αναμέτρηση
Δηλώσεις που προκάλεσαν έκπληξη έκανε ο Έλληνας αστέρας
Κορυφαίος ο Έλληνας αστέρας κόντρα στους Χοκς
Χάρισε την ισοπαλία στην ομάδα του
Ένα χαλαρό, σχεδόν κινηματογραφικό στιγμιότυπο έκλεψε για λίγο τα φώτα στο Australian Open
Ο Greek Freak πρώτευσε στην ψηφοφορία των φιλάθλων
Πότε είναι το μεγάλο παιχνίδι
Η Εθνική Ελλάδας πόλο επικράτησε με 15-13 της Ιταλίας στο μεγάλο ντέρμπι του ΣΤ’ ομίλου
H Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ανάρτησε μία φωτογραφία με τον γιο της
Η γαλανόλευκη διέλυσε τους ατζούρι και έκλεισε θέση στα ημιτελικά ως πρώτη και καλύτερη
Πρόκρινεται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Ο αγώνας της Σάσαρι με τη Νάπολι πέρασε σε δεύτερη μοίρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.