Αθλητισμος

Ρεκόρ συμμετοχών στη γιορτή της πόλης - 6ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας (εικόνες)

Τo κέντρο της πόλης πλημμύρισε από κόσμο, χρώματα και μουσικές, με σύμμαχο ένα υπέροχο ήλιο.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
345463-717605.jpg
ΑΠΕ- ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για έκτη συνεχή χρονιά το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε  από θεατές και δρομείς, κάθε ηλικίας, που πήραν μέρος στον Ημιμαραθώνιο και παράλληλα στις κούρσες 3χλμ., 5χλμ. και 1.000μ. για παιδιά και  και ΑμεΑ.

 "Για να γίνει ένας απολαυστικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός η πόλη μας" δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης

Οι συμμετοχές υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τις 21.000, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική του θεσμού στη δρομική κοινότητα διεθνώς, ενώ τo κέντρο της πόλης γέμισε κόσμο, χρώματα και μουσικές, με σύμμαχο ένα υπέροχο ήλιο.

Πρώτος από τους άνδρες τερμάτισε ο Γιάννης Ζερβάκης και με διαφορά λεπτού έφθασε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος και από τις γυναίκες η Ουρανία Ρεμπούλη.

Στα τρία χιλιόμετρα, πρώτος από τους άνδρες ο Γιώργος Μίνος και από τις γυναίκες η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

«Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας εντάσσεται στις στοχευμένες προσπάθειες που γίνονται στον δήμο Αθηναίων, προκειμένου η Αθήνα να γίνει ένας απολαυστικός και ελκυστικός τουριστικός προορισμός», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός χαρακτήρισε τον αριθμό συμμετοχών ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος, μη αποκλείοντας μελλοντικά να προσεγγίσει τον αριθμό συμμετοχών του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Στην άψογη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και την υπογραφή τριών μνημονίων συνεργασίας για τρία μείζονος σημασίας αθλητικά γεγονότα, ιδιαιτέρως σημαντικά για την προβολή της Αθήνας και την τουριστική της ανάπτυξη, μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κωστής Μπιτζάνης, αναφέροντας τον Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα άλματος επί κοντώ ανδρών εκτός σταδίου και βεβαίως τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται τον Νοέμβριο.

Ρεκόρ συμμετοχών στη γιορτή της πόλης - 6ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ