- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερίνα Στεφανίδη: Θα αγωνίζομαι στο ίδιο επίπεδο για αρκετά χρόνια
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πανηγυρίζει το τρίτο της χρυσό σε μεγάλη διοργάνωση σε διάστημα επτά μηνών
Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγύρισε στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου το τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Άμστερνταμ (ευρωπαϊκό ανοικτού) και το Ρίο (Ολυμπιακοί Αγώνες). Όλα αυτά σε διάστημα επτά μηνών και σε επίπεδο γυναικών, αφού και οι προηγούμενες επιτυχίες της είναι μεγάλες και μάλιστα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
«Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Τα δοκιμαστικά ήταν μέτρια και αυτό με επηρέασε. Στην αρχή είπαμε με τον Μιτς να πάμε πίσω τη φορά μου, τελικά μετά την παρουσίαση αποφασίσαμε να μην αλλάξω τίποτε», είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: «Οταν η Ρίζιχ πέρασε το 4.70μ, ένιωσα μια πίεση, γιατί σκέφτηκα πως πρέπει να περάσω το 4.75μ, όταν, όμως, πέρασε κι εκείνο το ύψος ξαφνικά ενεργοποιήθηκα. Είπα τώρα θα μπεις και θα κάνεις ένα φουλ άλμα στα 4.80μ και το έκανα».
Αναφορικά με το αν σκέφτηκε στη διάρκεια του αγώνα πως... κάτι μπορεί να πάει στραβά, είπε: «Δεν κάνω ποτέ κακές σκέψεις μέσα στον αγώνα. Πάντα προσπαθώ να βρω τη θετική πλευρά, ακόμη κι όταν όλα δείχνουν δύσκολα. Οταν ο πήχης είχε ανέβει στα 4.80μ τότε σκεφτόμουν... πρέπει να το κάνεις να δείξεις γιατί κέρδισες τον αγώνα στο Ρίο. Ηταν και η ατμόσφαιρα πολύ ωραία και αυτό μου έδινε μια επιπλέον θετική ώθηση».
Παρά το γεγονός ότι προέρχεται από μια σειρά σπουδαίων διακρίσεων και την κατάκτηση τριών χρυσών μεταλλίων, δεν θεωρεί πως είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή αθλήτρια του επί κοντώ: «Πάντα υπάρχουν αθλήτριες που πηδάνε καλά. Εχω πάει καλά σε αρκετά Πρωταθλήματα, έχω πηδήσει καλά και ελπίζω πως θα συνεχίσω να το κάνω και τα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικά όλα όσα έχω πετύχει, όπως και η σταθερότητα που δείχνω. Νομίζω πως θα μπορώ να αγωνίζομαι στο ίδιο επίπεδο για αρκετά χρόνια».
Τα μέλη της ελληνικής ομάδας επιστρέφουν στην Ελλάδα τη Δευτέρα (12.30 το μεσημέρι).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τελευταία φορά που η «Μαύρη Θύελλα» αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία ήταν τη σεζόν 1999-2000
H πρώην μαγείρισσά του καταγγέλλει εξαντλητικά ωράρια
Στο βάθρο για ακόμη μία φορά ο Έλληνας πρωταθλητής
Τη δευτερη θέση κατέκτησε ο Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων στο Αζερμπαϊτζάν
Η αθλητική δράση τα Σάββατα είναι κάθε φορά στο... κόκκινο
Σταθερά στην τετράδα οι ερυθρόλευκοι
H σκιέρ αγωνίστηκε τραυματίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τραυματίστηκε σοβαρά ξανά
«Το επάγγελμα δεν ήταν ποτέ γένους στα μάτια μου– αλλά ο κόσμος το βλέπει ως “ανδρική δουλειά”»
Τι ώρα είναι η αναμέτρηση
Πότε είναι ο πρώτος τους αγώνας
Οι αναφορές σε Κριστιάνο, Πελέ και οι αντιδράσεις για τον Αργεντινό άσο
Μία ακόμα χρυσή σελίδα στην καριέρα του
Αμφίβολη παραμένει η εμφάνιση του Αργεντινού σταρ στον Λευκό Οίκο
Για παράνομο coaching κατηγορήθηκε ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά
Φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Σαββάτου
Τι είπε ενόψει του ντέρμπι με τους «πράσινους»
Στον εναρκτήριο αγώνα του Ασιατικού Κυπέλλου Γυναικών, αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους
Τι δήλωσε μετά την ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Ατλάντα Χοκς.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.