- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μαριέκε Βέρκουτ: «Η ευθανασία δεν είναι φόνος. Κάνει τον κόσμο να ζει»
Μετά το αργυρό στο Ρίο η 37χρονη Βελγίδα ξεκαθαρίζει ότι δεν σκέφτεται πια την αυτοκτονία
Μετά το χρυσό στο Λονδίνο και το αργυρό στο Ρίο η Βελγίδα παραολυμπιονίκης Μαριέκε Βέρβουτ διψάει για ζωή. Προ εβδομάδων είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα, ομολογώντας ότι έχει αποφασίσει να κάνει ευθανασία, μετά τους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Σήμερα, η Μαριέκε Βέρβουτ, δήλωσε ότι αυτή η ώρα δεν έχει έλθει ακόμη, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση.

«Έχω στην διάθεση μου όλα τα απαραίτητα (σ.σ. για την ευθανασία) έγγραφα. Όμως εξακολουθώ να απολαμβάνω την κάθε στιγμή», δήλωσε η 37χρονη Βελγίδα, δύο ημέρες μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 400μ αθλητριών με αναπηρικό αμαξίδιο, της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη και πρόσθεσε: «Όταν θα έλθει η στιγμή που οι κακές ημέρες θα είναι περισσότερες από τις καλές, τότε θα κρατήσω στα χέρια μου τα έγγραφα της ευθανασίας. Όμως αυτή η στιγμή δεν έχει έλθει ακόμη. Όταν δεν είχα αυτήν την δυνατότητα, είχα σκεφθεί την αυτοκτονία. Η συγκεκριμένη επιλογή, κάνει τον κόσμο να ζει περισσότερο. Εγώ υπέγραψα τα έγγραφα μου το 2008 και κοιτάξτε, βρισκόμαστε στο 2016 και κατέκτησα το αργυρό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο φόβος μου για τον θάνατο έχει φύγει. Δεν θέλω να υποφέρω όταν θα πεθαίνω».
Αξίζει να σημειωθεί, πως η ευθανασία είναι νόμιμη, στο Βέλγιο, από το 2008.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η 18χρονη Μαρτίνε Ντάμποργκ από τη Δανία
Η έναρξή της διοργάνωσης θα γίνει στις 11 Ιουνίου και ο τελικός στις 19 Ιουλίου
Ερυθρόλευκος ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο βόλεϊ
«Όχι τώρα που βρήκαμε ρυθμό» - Η επική ατάκα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ
Τι δήλωσε μέλος του Δ.Σ. της τουρκικής ομάδας
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Τι αναφέρουν ρεπορτάζ αθλητικών Μέσων
Προτίμησε να δώσει την ασίστ για το νικητήριο καλάθι των Λέικερς
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντιμετωπίζει προβλήματα διαρροής
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε ο προπονητής των Μπακς
Τι αναφέρει Αμερικανός ρεπόρτερ
Ακόμα μία άτυχη στιγμή για τον Έλληνα αστέρα
Τα «ελάφια» κέρδισαν αλλά ο Έλληνας αστέρας αποχώρησε τραυματίας
Ο greek freak διανύει τη 13η σεζόν του με τους Μπακς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Αποκάλυψε ότι σκέφτηκε να αυτοκτονήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.