Αθλητισμος

Φέρτε σε πάγκο ελληνικό του Μουρίνιο τον εχθρό!

Ο διακόπτης γύρισε στο off για τα play-off. Τίτλοι τέλους!

43242-97219.jpg
Μιχάλης Λεάνης
ΤΕΥΧΟΣ 393
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22458-50104.jpg

● Ο διακόπτης γύρισε στο off για τα play-off. Τίτλοι τέλους! Να είμαστε γεροί του χρόνου τέτοια εποχή, να τα απολαύσουμε και πάλι. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ξεκαθάρισε πλήρως και το τοπίο όσον αφορά στη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης την ερχόμενη περίοδο. Ας δούμε αναλυτικά πότε έχουν να δώσουν τους πρώτους αγώνες οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη – με τη σημαντική βέβαια προϋπόθεση ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν αδειοδότηση από την UEFA.

● Ολυμπιακός Ο πρωταθλητής παίρνει τα λεφτά και... τρέχει. Τρέχει να προλάβει να ενισχυθεί! Οι ερυθρόλευκοι συμμετέχουν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

● Παναθηναϊκός Στις 20 Ιουλίου θα μάθουν τον αντίπαλό τους οι «πράσινοι», που θα μπουν ευτυχώς λόγω προϊστορίας στο γκρουπ των ισχυρών. Στις 31/7 ή 1/8 θα γίνει το πρώτο ματς, 7/8 ή 8/8 ο επαναληπτικός. Εφόσον προκριθούν στα πλέι οφ, και δεν έχουμε τα περσινά... δράματα, οι επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν 21/8 ή 22/8 και 28/8 ή 29/8.

● ΑΕΚ Το «καλό» εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε για την «Ένωση», που θα αγωνιστεί στα πλέι οφ στις 23 και 30/8. Στο γκρουπ των ισχυρών και οι «κιτρινόμαυροι».

● Ατρόμητος Έσωσαν την παρτίδα οι Περιστεριώτες με το διπλό στην Τούμπα. Ένα διπλό που τους επιτρέπει να ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA στις 2 και 9/8. Στο γκρουπ των αδυνάτων, όμως, ελλείψει... προϋπηρεσίας. Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

● ΠΑΟΚ Μετά από μια «γεμάτη» σεζόν με 51 επίσημα ματς, ο ΠΑΟΚ θα «αναγκαστεί» να ξεκινήσει πολύ νωρίς την προετοιμασία του – με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου είναι προγραμματισμένοι στις 19 και 26/7. Ευτυχώς: Ισχυρός σε όλους τους γύρους ο «Δικέφαλος του Βορρά».

 

● Και τώρα, το αγαπημένο σπορ όλων των φιλάθλων! Μεταγραφές! Για όσες από τις ομάδες μας έχουν ακόμα την οικονομική δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν. Πρώτος στη μάχη ο Ολυμπιακός, με προτεραιότητα στο θέμα του προπονητή.

●  Αλλά τα νέα από την Αργεντινή, που ταξιδεύουν πιο γρήγορα και από το φως, δεν αναφέρονται στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει στον πάγκο τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά για τον μέσο της Μπόκα Τζούνιορ, τον 26χρονο Κριστιάν Τσάβες!

● Σύμφωνα με τον Τύπο της πατρίδας του, βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, ο ατζέντης του Αργεντινού χαφ Γκουστάβο Γκόνι δήλωσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο, προσθέτοντας: «Θα είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα του και επιπλέον πιστεύουμε ότι πρέπει να πάει σε άλλη ομάδα εκτός της Μπόκα, επειδή εκεί υπάρχει ο Ρικέλμε». Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου του Μπουένος Άιρες, Ντανιέλ Ανχελίσι, και παραδέχθηκε ότι «η Μπόκα χρειάζεται να πουλήσει».

●  Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται όμως να σπαταλήσει, αλλά να επενδύσει. Αν η τιμή από την Αργεντινή είναι λογική, τότε τα Μέσα της Αργεντινής θα δικαιωθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα μείνουν με την όρεξη!

● Όσο για τον ερυθρόλευκο πάγκο, που ορφάνεψε, οι μνηστήρες πληθαίνουν. Μια περίπτωση που εξετάζεται πολύ σοβαρά είναι αυτή του Ραούλ Κούπερ. Το πέρασμά του από τον ΑΡΗ εντυπωσίασε τους πάντες. Αλλά στον Ολυμπιακό φοβούνται ότι αν πάει κάτι στραβά λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του Αργεντινού κόουτς, τότε η χρονιά θα πάει στράφι, με αποτέλεσμα γκρίνιες και παράπονα.

● Όσον αφορά τους Μαρτίνεθ και Σαντοβάλ, όπως και για τον Αργεντινό, υπάρχει καλή άποψη, όμως δεν έχουν καμία παράσταση από ευρωπαϊκούς αγώνες και αυτή ήταν η πρώτη τους σεζόν στην Primera Division. Επίσης, οι διοικούντες μπαίνουν σε δεύτερες, μα πολύ δεύτερες, σκέψεις για τον Όλτρα και τον Τζούκιτς, αφού προέρχονται από τη Segunda Division.

● Ένας από τους προπονητές που εξετάζονται είναι και ο Λάζλο Μπόλονι, λόγω του γεγονότος ότι έχει εργαστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες και γνωρίζει πλέον καλά την ελληνική πραγματικότητα. Επίσης, παίζει και η Γαλλική Σχολή (Πιέλ, Κομπουαρέ και Λουίς Φερνάντεζ), ενώ από τη γερμανική αγορά επιβεβαιώνεται η περίπτωση του Σούστερ.

● Θέλετε να μάθετε από ποιους πάγκους έχει περάσει ο τρελογερμανός; Ξεκίνησε από την άσημη, φτωχή και πάντα τίμια μικρή ομάδα της Κολονίας, τη Φορτούνα. Πήρε προαγωγή στην Κολονία και μετά στη Σαχτάρ, στη Λεβάντε, για να ακολουθήσουν η Χετάφε, η Ρεάλ Μαδρίτης –κέρδισε το Σούπερ Κάπ Ισπανίας το 2008– και η γειτονική Μπεσίκτας. Πλούσιο ή όχι το βιογραφικό του, δεν θα το κρίνω εγώ. Αλλά αν θα ήθελα να πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, θα ήταν για έναν και μοναδικό λόγο. Ο Μπερντ Σούστερ ακούει Μουρίνιο και βγάζει εξανθήματα! Ζω, λοιπόν, για τη στιγμή που θα παίξει ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ και ο νικητής Σούστερ θα τα ρίχνει χοντρά στον αλαζόνα Πορτογάλο. Και στα ελληνικά, παρακαλώ! 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ