Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 3 Ιουνίου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356702-739044.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Ιουνίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 3 Ιουνίου γιορτάζουν οι: Ιερία (και Ιερεία), Υπατία.

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Λουκιλλιανός, Παύλη και τα νήπια Κλαύδιος, Υπάτιος, Παύλος και Διονύσιος, Όσιος Αθανάσιος ο θαυματουργός, Οσία Ιέρεια, Όσιος Πάππος, Άγιος Ιωσήφ Ιερομάρτυς Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, Άγιος Δωρόθεος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, ο Πρώιος, Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Δέρκων, Άγιος Κέβιν ο εξ Ιρλανδίας, Μετακομιδή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Δημήτριου του Μοσχοβίτη του Θαυματουργού, Άγιος Αχιλλάς Επίσκοπος Αλεξανδρείας, Άγιοι Περγεντίνος και Λαυρεντίνος οι Μάρτυρες οι αυτάδελφοι, Άγιος Καικίλιος διδάσκαλος του Αγίου Κυπριανού, Άγιος Ιλάριος Επίσκοπος Καρκασσόν της Τουλούζης, Αγία Γλοτίλδη η εκ Γαλλίας, Όσιος Λιφάρδος ο εν Ορλεάνη, Όσιος Ουρβίκιος, Όσιος Κρονανός o εξ Ιρλανδίας, Άγιος Γενέσιος Επίσκοπος Κλερμόντ, Άγιος Ισαάκ ο εξ Ισπανίας

Η Υπατία (370-415 ή 416) ήταν Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφος, αστρονόμος και μαθηματικός, διευθύντρια της νεοπλατωνικής σχολής στην Αλεξάνδρεια. Δολοφονήθηκε από όχλο που αποτελούνταν από φανατικούς χριστιανούς στην Αλεξάνδρεια. Η ιστορία της έγινε ταινία με τον τίτλο «Agora» και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλεχάνδρο Αμενάμπαρ.

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ