Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα 16 Μαρτίου γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Μαρτίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Μαρτίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποιοι γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 16 Μαρτίου γιορτάζουν οι: Χριστόδουλος, που γιορτάζει και στις 21 Οκτωβρίου (Ανακομιδή τιμίου Λειψάνου Οσίου Χριστοδούλου εν Πάτμω), Ιουλιανός (Γιουλιανός, Γιολανός). Ευχές για μια όμορφη ζωή!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος, Όσιος Χριστόδουλος ο θαυματουργός, «ὁ ἐν Πάτμῳ», Όσιος Ιωάννης ο ἐν Ρουφιαναῖς, Άγιος Ρωμανός ο ἐν τῷ Παρίῳ, Άγιος Πάπας, Άγιος Ιουλιανός από την Κιλικία, Άγιοι Δέκα μάρτυρες οι ἐν Φοινίκῃ, Άγιος Αλέξανδρος ο Ιερομάρτυρας πάπας Ρώμης, Όσιος Ανίνας ο Θαυματουργός, Άγιοι Εβέντιος και Θεόδουλος οι Ιερομάρτυρες, Άγιος Αντώνιος εκ Γεωργίας, Όσιος Ποιμήν ο διά Χριστόν Σαλός εκ Γεωργίας

Χριστόδουλος, ένα μακεδονικό επιτραπέζιο τραγούδι του γάμου από το Κωσταράζι Καστοριάς. Συνηθιζόταν κυρίως στα γαμήλια συμπόσια και αποδίδει την ιστορία του Χριστόδουλου, που ερωτεύτηκε μια Εβραιοπούλα και από λάθος του οι Εβραίοι τον συνέλαβαν και τον κρέμασαν, μη ανεχόμενοι τον έρωτα ετεροδόξων. Σε άλλες παραλλαγές ο Χριστόδουλος ερωτεύεται Τουρκοπούλα. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.