- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τα έκτακτα δελτία του Mega ξημερώματα, όταν η Ελλάδα ξενυχτούσε για τα Ίμια(video)
Τι έδειχνε η τηλεόραση στις 31 Ιανουαρίου 1996
Ήταν τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, όταν η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που ξεκίνησε λίγες μέρες νωρίτερα με επίκεντρο τις βραχονησίδες των Ιμίων θα κλιμακωνόταν : το ίδιο βράδυ, Τούρκοι βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται σε βραχονησίδα των Ιμίων.
Η Ελλάδα ξενυχτάει.
Η είδηση αναμεταδίδεται από τουρκικά μέσα και ταξιδεύει παντού- ξημερώματα, στην Ελληνική Βουλή πραγματοποιείται πολύωρη πυρετώδης σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Το ρεπορτάζ της εποχής αναμεταδίδει, χαρακτηριστικά της γενικής ανασφάλειας που επικρατούσε, ότι στο νησί της Κω όσα μέλη της ακτοφυλακής κατείχαν όπλα είχαν κληθεί να συγκεντρωθούν στο στρατόπεδο του στρατού, σε επαγρύπνηση.
Χρήστης του youtube έχει συγκεντρώσει τα τρία έκτακτα δελτία που προβλήθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega εκείνη τη νύχτα.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 5 περίπου το πρωί, ελληνικό ελικόπτερο εκπέμπει σήμα κινδύνου, και τελικώς καταπέφτει, εξ’αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, όπως σημειώνουν οι εμπλεκόμενοι.
Εκείνη τη νύχτα έχασαν τη ζωή τους ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.
Και οι δύο χώρες ζητούσαν η μία από την άλλη να αποσύρει τις δυνάμεις της για να αποκλιμακωθεί η ένταση- και πράγματι, έτσι ακριβώς έγινε, το πρωί της 31ης Ιανουαρίου, υπό αμερικανική επίβλεψη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Θρίλερ με τον χρόνο θανάτου του ηλικιωμένου
Πληροφορίες για ένα ελαφρά τραυματισμένο άτομο
Το κλίμα ήταν τεταμένο πριν από τη σέντρα
Κάνει πρεμιέρα στο 1000άρι τουρνουά του Τορόντο
Η ώρα και το κανάλι της αναμέτρησης
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Το παιδί - θαύμα που έχει πάθος για τη μηχανική και τα μαθηματικά
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο οδηγός πήρε τα πολυτελή αντικείμενα ως «εγγύηση» και εξαφανίστηκε εγκαταλείποντας τον επιβάτη
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Γυναίκες κατηγορούνται ότι παγιδεύουν συναισθηματικά νεοσύλλεκτους, ώστε να καταστούν νόμιμοι κληρονόμοι
Στο εδώλιο ο φερόμενος ενορχηστρωτής του εγκλήματος
Πότε άρχισαν να τον ερευνούν οι αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.