Επικαιροτητα

Εορτολόγιο: Σήμερα, 24 Ιανουαρίου, γιορτάζει…

Και περιμένει τις ευχές σου!

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
photo-1468679950062-7f9630082231.jpg

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιανουαρίου; Το εορτολόγιο της Athens Voice σου τους θυμίζει. Μην ξεχάσεις να τους δώσεις τις καλύτερες ευχές σου!

Εορτολόγιο ημέρας, για να ξέρεις ποια ελληνικά ονόματα γιορτάζουν και σε ποιους να ευχηθείς. Σήμερα 24 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι: Ξένος, Ξένη (Πολυξένη), Ζωσιμάς, Ζωσιμίνα, Φίλωνας (Φίλων). Χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά!

Ορθόδοξος Συναξαριστής: Οσίες Ξένη και οι δύο θεραπαινίδες της, Άγιοι Βαβύλας ο εν Σικελία και Αγάπιος και Τιμόθεος οι μαθητές του, Όσιος Νεόφυτος ο έγκλειστος που ασκήτευσε στην Κύπρο, Όσιος Φίλων ο Θαυματουργός Επίσκοπος Καρπασίας της Κύπρου, Άγιοι Παύλος, Παυσίριος και Θεοδοτίων οι Αυτάδελφοι, Όσιος Μακεδόνιος, Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Οσιομάρτυρος Αναστασίου του Πέρσου, Άγιοι Ερμογένης και Μάμας, Όσιος Φιλιππικός ο Πρεσβύτερος, Άγιος Βάρσιμος και τα δύο αδέλφια του, Όσιος Ζωσιμάς, Μνήμη του Aγίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου πλησίον του Ταύρου, Άγιος Φιλήμων επίσκοπος Καρπάθου, Ανάμνηση των εγκαινίων της Μεγάλης Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη, Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού του Αγίου Ζαχαρία στη Μονή της Οσίας Δομνίκης, Οσία Ξένη η Διά Χριστόν Σαλή, Άγιος Cadoc, Άγιος Ιωάννης ο Μάρτυρας εκ Καζάν, Αγία Χρυσοπλόκη, Άγιος Ελλάδιος ο Κομενταρήσιος

«Ξένη» (ήσουνα ξένη), από τον Δημήτρη Μητροπάνο.

«Εγώ ξένος» από τον Στράτο Διονυσίου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ