- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σάλος στην Πορτογαλία για τα 500 νεκρά ελάφια σε κυνήγι (εικόνες)
Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα social media
Θλίψη και οργή στην Πορτογαλία για τα νεκρά ελάφια και αγριογούρουνα σε κυνήγι, με τις εικόνες από τη μαζική σφαγή να προκαλούν κατακραυγή στα social media.
Ξεχειλίζει η οργή στην Πορτογαλία για τη μαζική σφαγή 500 ελαφιών και 40 αγριογούρουνων από Ισπανούς κυνηγούς.
Για «άθλια» εγκληματική ενέργεια και «περιβαλλοντικό έγκλημα» έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας João Fernandes, ζητώντας τη δίωξη των δραστών. Όπως είπε, αυτό που συνέβη δεν έχει καμία σχέση με «κυνήγι».
Στα social media αναρτήθηκαν εικόνες από τα νεκρά ελάφια και τους αγριόχοιρους στην Πορτογαλία , με τους κυνηγούς να ποζάρουν χαμογελαστοί και να κάνουν λόγο για «νέο ρεκόρ» και «σούπερ κυνήγι». Οι περισσότερες αναρτήσεις των κυνηγών έχουν πλέον κατέβει μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.
Όπως μετέδωσε το BBC, το κυνήγι πραγματοποιήθηκε σε «ελεγχόμενη ζώνη» στο κέντρο της χώρας, περίπου 60 χλμ. από την πρωτεύουσα Λισαβόνα στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2020. Ειδικότερα, πρόκειται για μεγάλο αγρόκτημα 1.100 στρεμμάτων με περίφραξη -κάτι που σημαίνει ότι τα ζώα δεν είχαν κανέναν τρόπο διαφυγής και ήταν καταδικασμένα.
Η περιοχή βρίσκεται στην τουριστική ζώνη Torrebela, κοντά στην ορεινή κοινότητα Azambuja (Αζαμπούτζα).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Τα 5 SOS για μέγιστη απόδοση, εξοικονόμηση χρημάτων και αποφυγή βλαβών
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανείς κλιματικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη
Τα αποτελέσματα ερευνών και τα 21 σενάρια που μελετήθηκαν
Όλες οι ώρες και τα σημεία
Πόσο πρέπει τελικά να ανησυχούμε;
Η θερμοκρασία αυξάνεται κατά έως και 0,3 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία
Μόλις ένα στα τρία ποτάμια βρίσκονταν εντός των φυσιολογικών ορίων ροής
Δύο ωκεανογραφικές έρευνες συμφωνούν στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης αλλά διαφωνούν στις χρωματικές επιπτώσεις των υδάτων
Η τρύπα του όζοντος, το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ και η περιβαλλοντική νίκη που χρειάστηκε δεκαετίες
«Οι άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα δεν είχαν γνωρίσει ποτέ πριν θερμοκρασίες τόσο υψηλές όσο σήμερα τα τελευταία τουλάχιστον 100.000 χρόνια»
Από τις οικονομικές απώλειες και τους καύσωνες μέχρι τις πυρκαγιές και την απώλεια οικοσυστημικών υπηρεσιών
Διεθνές συνέδριο στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή εκατοντάδων ερευνητών
Πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών καθαρών εκπομπών
Ενώ τα δηλητήρια δεν αρκούν πια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.