Σε ύψος ρεκόρ ανήλθε ο αριθμός των φορολογούμενων εναντίον των οποίων επιβάλλονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης τον Σεπτέμβριο καθώς έφτασαν τους 1.148.583.
Αυτο σημαίνει ότι έγιναν 5.275 περισσότερες κατασχέσεις σε σχέση με τον Αύγουστο. Ο αριθμός βέβαια, είναι τεράστιος αν αναλογιστεί κανείς ότι σε σχέση με το τέλος του 2015 ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 453.509.
Η αύξηση μπορεί να αποδοθεί στη βελτίωση των λειτουργιών της φορολογικής διοίκησης για την επιβολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, αλλά είναι βέβαιο ότι οφείλεται και την δραματική αύξηση της φορολόγησης, βασικό μέτρο της κυβέρνησης για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αντί της μείωσης των δημοσίων δαπανών.
Ο αριθμός των φορολογούμενων που ζουν πλέον υπό το βάρος των κατασχέσεων ανέρχεται σε περίπου 7,5 εκατομμύρια. Περίπου ένας στους επτά φορολογούμενους έχει ουσιαστικά μπει στη μαύρη λίστα της εφορίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το capitalo.gr, η φορολογική διοίκηση επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που περιλαμβάνουν:
-Την κατάσχεση του υπολοίπου των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, με ακατάσχετο ποσό 1250 ευρώ για έναν λογαριασμό που δηλώνεται στο taxisnet.
-Την κατάσχεση μισθών και συντάξεων. Ισχύει ακατάσχετο 1.000 ευρώ μηνιαίως. Για ποσό από 1.000 έως 1.500 ευρώ κατάσχεται το 50% και για ποσό πάνω από 1.500 ευρώ κατάσχεται το σύνολο.
-Τη δέσμευση και πώληση με πλειστηριασμό ακινήτων του οφειλέτη.
-Την κατάσχεση εισοδημάτων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια και οι απαιτήσεις από πελάτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το εορταστικό μήνυμα του προέδρου της Νέας Αριστεράς για το νέο έτος
Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο έτος
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Παράταση δίνεται σε περίπου 35.000 φοιτητές, οι οποίοι έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους
Τι ευχές του για το νέο έτος έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Οδηγίες και παραδείγματα εφαρμογής από την ΑΑΔΕ
«Το 2026 μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών
Νέα πρόσκληση για διάλογο στους αγρότες, «χωρίς μπλόκα κατά της κοινωνίας» απευθύνει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του
Οι ευχές του υπουργού Εξωτερικών για το νέο έτος
Τη χρονιά που φεύγει ανέλαβε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και έγινε για πρώτη φορά μητέρα
Οι διευθύνσεις που δημιουργούνται
«Η πατρίδα απαιτεί Αλήθεια και κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου και την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας
Τα γεγονότα, οι συγκρούσεις και οι εξελίξεις που διαμόρφωσαν το πολιτικό σκηνικό και προετοιμάζουν το έδαφος για το 2026
«Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε αυτό το γοητευτικό κατώφλι της νέας χρονιάς, αναπτερώνονται οι ελπίδες» το μήνυμα του ΠτΔ
Aυτό που ήταν προφανές έγινε πια και αποδεδειγμένο
Γιατί είναι αναγκαία η αναπροσαρμογή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.