- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Δείτε την παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» με την Γκίλιαν Άντερσον στο YouTube
Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας προβάλλει δωρεάν στο YouTube την παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, με πρωταγωνίστρια την Γκίλιαν Άντερσον.
Η παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, με πρωταγωνίστρια την Γκίλιαν Άντερσον, προβάλλεται δωρεάν στο YouTube από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας.
Δεν θέλω ρεαλισμό. Θέλω μαγεία!
Ενώ ο εύθραυστος κόσμος της Μπλανς θρυμματίζεται, η ίδια στρέφεται στην αδελφή της για παρηγοριά. Η καθοδική της όμως πορεία την φέρνει αντιμέτωπη, πρόσωπο με πρόσωπο, με τον σκληρό και ανελέητο Στάνλεϊ Κοβάλσκι.
Η μοναδική Γκίλιαν Άντερσον (All About Eve, The X-Files, The Fall, Sex Education) στο ρόλο της Μπλανς, μέσα από τα από την αριστουργηματική παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» («A Streetcar Named Desire») του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Μπένεντικτ Άντριους. Μαζί της στη σκηνή, οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Μπεν Φόστερ (Lone Survivor, Kill Your Darlings) στο ρόλο του Στάνλεϊ και η Βανέσα Κέρμπι (Julie, The Crown, Mission Impossible) στο ρόλο της Στέλλα.
Η μνημειώδης σύγχρονη παραγωγή μαγνητοσκοπήθηκε στη σκηνή του θεάτρου Young Vic το 2014 από το National Theatre Live.
Μαζί με την θεατρική παράσταση, σας προτείνουμε να δείτε ξανά την επίσης αριστουργηματική ομώνυμη αριστουργηματική ταινία του Ελία Καζάν από το 1951, με πρωταγωνιστές τους Μάρλον Μπράντο και Βίβιαν Λι. Μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το «Λεωφορείον ο Πόθος» έλαβε 12 υποψηφιότητες και βραβεύτηκε με 4 βραβεία Όσκαρ.
Με τα θέατρα και στη Βρετανία να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, η ενέργεια National Theatre at Home του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας μας φέρνει κοντά σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις.
Από την Πέμπτη 21 Μαΐου έως και την Πέμπτη 28 Μαΐου, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας δίνει την ευκαιρία σε όλους εμάς να παρακολουθήσουμε δωρεάν στο YouTube την θεατρική παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» του Μπένεντικτ Άντριους. Όλες οι παραστάσεις στις 21:00 ώρα Ελλάδας (19:00 ώρα Αγγλίας).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτρια, με αφορμή την παράσταση «Θαυμαστός καινούριος κόσμος» στο θέατρο Δίπυλον
Μέσα από ρόλους, κίνηση και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις και τον κόσμο γύρω τους.
Η νέα σεζόν 2026-2027 ξεκινά κυρίως με επαναλήψεις από προηγούμενες χρονιές
Στη Σκιάθο του Παπαδιαμάντη η «Φόνισσα» βρήκε ξανά τη φωνή της
Μια συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης «Bacon» για τον έρωτα, τη βία και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του στο Θέατρο Άνεσις
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Από μια σχολή θεάτρου σε έναν ζωντανό οργανισμό εκπαίδευσης, έρευνας και πολιτισμού
«Υπάρχουν ελάχιστα μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου μπορούμε απλώς να είμαστε μαζί»
Οι παραγωγές που επιστρέφουν από προηγούμενες σεζόν και οι νέες πρεμιέρες
Special guest στην πρεμιέρα η Κατερίνα Στανίση
Πότε θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση
Μιλήσαμε με τους ηθοποιούς της μουσικοχορευτικής παράστασης σε σκηνοθεσία Ρέππα-Παπαθανασίου
Οι παραστάσεις της νέας σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ολύμπια – Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Ένα μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίμη Πλέσσα
Η Σούλα Παρασίδη μιλά στην ATHENS VOICE για την Κάλλας, τη Living Opera και όσα καμία τεχνολογία δεν μπορεί να αναπαράγει στη ζωντανή σκηνή
Η μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος έρχεται στην Αθήνα
Σπουδαίοι δημιουργοί, μεγάλα κείμενα και επιστροφές σε παλιότερες παραγωγές από νέες σκηνοθετικές ματιές
Προνομιακά πακέτα εισιτηρίων για τις παραστάσεις στα θέατρα Χορν, Άνεσις και Νέος Ακάδημος
Με αφορμή τον απολογισμό της «Λυσιστράτης», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εξηγεί πώς η Θεσσαλονίκη σπάει τα σύνορα και ο πολιτισμός γίνεται το πιο ισχυρό διαβατήριο
Οι νέες παραγωγές και οι επαναλήψεις από προηγούμενες σεζόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.