1821 Digital Gallery
Σε ποιον δεν αρέσουν τα ακροβατικά;

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ακροβατικά;

Γίνε πάλι παιδί στις Αόρατες Πόλεις του Ίταλο Καλβίνο. Σήμερα, Τετάρτη στο Θέατρο Ρεματιάς.

Με ανεξίτηλες «μαγικές» αναμνήσεις μοιάζουν τα ακροβατικά. Απολαυστικά για μικρούς και μεγάλους είναι ένα θέαμα που γοητεύειακόμη και τους πιο σκυθρωπούς. Χαζεύεις με το κεφάλι ψηλά κι αναρωτιέσαι πώς γίνεται. Μέχρι που μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο σώμα και πόσο αδύναμη είναι τελικά η βαρύτητα; Ειδικά όταν οι Αόρατες πόλεις  του Ίταλο Καλβίνο γίνονται έμπνευση γι’ ακροβασίες, το βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα ταξιδεύει ξανά στη φαντασία με προορισμό το κέντρο της μητρόπολης.

Αυτό τον πρωτότυπο συνδυασμό, ιδέα της ομάδας Πλεύσις, θα φιλοξενήσει το υπαίθριο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Γύρω από την δροσιά των δέντρων, έξι πανύψηλοι στύλοι ορθώνονται πάνω στην σκηνή. Συνδεδεμένοι μεταξύ τους με ειδικές κατασκευές, δημιουργούν ένα φουτουριστικό περιβάλλον, με φανταστικές μορφές από πολιτείες που μπλέκονται και αναδύονται η μία μέσα από την άλλη. Πάνω σε αυτό το «έδαφος» οι ακροβάτες κινούνται και αλληλεπιδρούν, σκαρώνοντας στιγμιότυπα από την ζωή φανταστικών πόλεων, με την ανθρώπινη παρουσία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σημαντικό στην παράσταση είναι και το στοιχείο του νερού, το οποίο κυλά από τον ένα στύλο στον άλλο. Μέσα από αυτό, οι ερμηνευτές κάνουν ένα χιουμοριστικό σχόλιο, πάνω στην πραγματική σημασία του υγρού στοιχείου στις σύγχρονες πόλεις .

Σχετικα
Άρης Σερβετάλης: Στο Άγιο Όρος μετά την αποχώρηση από το θέατρο
Άρης Σερβετάλης: Στο Άγιο Όρος μετά την αποχώρηση από το θέατρο

Σε ποιον δεν αρέσουν τα ακροβατικά;

Πριν την έναρξη της παράστασης, η βραδιά ανοίγει αυλαία με τον Alvaro Ramirez, κλόουν, ζογκλέρ και ακροβάτη. Με μια μπάλα, μια βαλίτσα κι ένα μονόροδο ποδήλατο συνεργούς του, ο Τσούμι, όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, υπόσχεται μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους όσους θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.


Info: Αόρατες Πόλεις - Ένα ανοικτό θέαμα, Τετάρτη  7 Σεπτεμβρίου, 20.00, Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, 2106855898

Σχετικα
Είδαμε το «Πάρτι γενεθλίων» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη
Είδαμε το «Πάρτι γενεθλίων» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΛΕΥΣΙΣ

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Αντώνης Κουτρουμπής

Κοστούμια: Μαρία Καταροπούλου

Μουσική σύνθεση: Μηνάς Εμμανουήλ

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Ερμηνεύουν: Όλγα Γερογιαννάκη, ΘένιαΚουτρουμπή, Ελευθερία Λάρδα, Κων/νος Μιχαήλ, Αντώνης Κουτρουμπής, ΤζάνοςΜάζης.

Είσοδος ελεύθερη.  Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5