Μουσικη

Athens Music Week 2022: Το μεγαλύτερο μουσικό event επιστρέφει στην Τεχνόπολη

Open Call για νέους καλλιτέχνες έως τις 8 Μαΐου.

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανοραμική φωτογρααφία από τη διοργάνωση Athens Music Festival.
Πανοραμική φωτογραφία από Athens Music Weekστην Τεχνόπολη. © Βαγγέλης Πατσιάλος

Athens Music Week 2022: Η μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση επιστρέφει σε φυσικό χώρο από τις 22 εώς τις 24 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το Athens Music Week αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events στην Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με τη μουσική και το τραγούδι. Το μεγάλο ραντεβού συντελεστών της Μουσικής Βιομηχανίας επιστρέφει για 4η συνεχόμενη φορά και έπειτα από δύο χρόνια, που έλαβε χώρα σε phygital μορφή. Από 22 εώς τις 24 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων ετοιμάζεται ένα εορταστικό τριήμερο με showcases συναυλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, πάρτι και φυσικά το Live Stage στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης.

Η επίσημη αφίσα του Athens Music Week 2022.
Η επίσημη αφίσα του Athens Music Week 2022.

Φωτογραφία από live στην Athens Music Week.
© Κική Παπαδοπούλου

Μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα μέχρι να μπορούν πάλι όλοι οι καλλιτέχνες, επαγγελματίες και φίλοι του χώρου να βρεθούν ξανά στο ίδιο μέρος και να ανταλλάξουν απόψεις για το πάθος τους και αυτό που αγαπούν. Τα μέτρα απομόνωσης και περιορισμού είχαν απλωθεί σε όλο τον πλανήτη τα τελευταία δύο χρόνια και όπως είναι φυσικό, επηρέασαν και την εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στη μουσική. Στο τριήμερο του Athens Music Week οι παρευρισκόμενοι θα έχουν πάλι την ευκαιρία να γνωρίσουν τον αγαπημένο τους perfomer, να δουν εκ νέου από κοντά γνώριμα πρόσωπα, να σημειώσουν χρήσιμα tips των experts, να απολαύσουν live events και να αντλήσουν έμπνευση, που θα τους μείνει στον νου, για όλο το επόμενο διάστημα.

Από την πρώτη του έκδοση του AMW έχει φιλοξενήσει πάνω από 200 ομιλητές και 80 καλλιτέχνες από 25 διαφορετικές χώρες, έχει παρουσιάσει περισσότερα από 75 conference sessions, 45 showcases, 20 workshops και webinars. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν εμφανιστεί μεγάλα ονόματα του κλάδου όπως οι Eric BurdonShabaka Hutchings, στελέχη της Spotify, της Kickstarter, του ΕΧΙΤ Festival, εκπρόσωποι διεθνών δικτύων (HEMI, JUMP, Keychange, Music Tech Europe) και οργανισμών (Μusic Innovation Hub, Music Finland, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Women On Top, κ.α..), ενώ τις εκδηλώσεις όλα αυτά τα χρόνια έχουν παρακολουθήσει περίπου 3.000 delegates και περισσότεροι από 20.000 ψηφιακοί επισκέπτες.  

Φωτογραφία από workshop Athens Music Week.
© Κομίνης

Το AMW είναι πολύ γνωστό για τις δράσεις που διοργανώνει διαχρονικά. Φέτος με περισσότερες από 60 θα επιχειρήσει να θίξει και να διερευνήσει ζητήματα που απασχολούν τον χώρο της μουσικής, όπως για παράδειγμα οι νέες πρακτικές merchandising και προώθησης συναυλιών ή τις βέλτιστες στρατηγικές για τα μουσικά brands και το entertainment marketing στη metaverse εποχή. Επιπλέον θα γίνουν αναφορές στα πνευματικά δικαιώματα στη ψηφιακή εποχή. Στόχος του event είναι να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις με πολλές συζητήσεις που αφορούν το μέλλον των ζωντανών εκδηλώσεων ή τον πολιτιστικό μετασχηματισμό με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες της αγοράς με speed meetings, pitch sessions και networking events βοηθώντας όλους όσους ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στη μουσική. Προσφέρονται εξειδικευμένα εργαστήρια και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να αποσαφηνιστούν τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στους επαγγελματικούς ρόλους του συγκεκριμένου χώρου. 

Φωτογραφία από Showcase στην Athens Music Week.

Μαζί με τα παραπάνω θα παρουσιαστούν πλήθος από νέα ταλέντα και ενδιαφέροντα σχήματα από την Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες μέσω των Showcases. Με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται διαφορετικές ιδέες και πειραματισμοί από όλα τα είδη. Έτσι και φέτος η Athens Music Week καλεί νέους καλλιτέχνες και μουσικά projects να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε επαγγελματίες της μουσικής σκηνής και experts της εγχώριας και διεθνούς αγοράς (managers, bookers, promoters, Α&Rs κ.α.), να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία και να ανοίξουν τα φτερά τους για νέες περιπέτειες ή ευκαιρίες.

Ανάμεσα στους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν ήδη παρουσιάσει τη δουλειά τους στο Athens Music Week βρίσκονται οι Amalia & The Αrchitects, Atomic Love, BAiLDSA, Εβρίτικη Ζυγιά, Good Job Nicky, Kit Kido, Οδυσσέας Τζιρίτας, Saske, Nalyssa Green, The Moose, Whereswilder, Strawberry Pills και πάνω από 25 ανερχόμενοι καλλιτέχνες από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Φωτογραφία από live στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης.

Κάλεσμα για συμμετοχές στο  AMW Showcases

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τα Showcases του AMW γίνονται αποκλειστικά μέσω της επίσημης ηλεκτρονικής ιστοσελίδας της διοργάνωσης. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτησή σας εδώ

Μία από τις επίσημες αφίσες του Athens Music Week.

Παράλληλα μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις δράσεις της Athens Music Week ηλεκτρονικά και να ακολουθήσετε τους επίσημους λογαριασμούς του event σε Facebook, Instagram, Youtube, Vimeo, Twitter, LinkedIn και Tik Tok.  

To AMW υλοποιείται με την υποστήριξη των Ευρωπαϊκών δικτύων Hub for The Exchange of Music Innovation (HEMI) και JUMP – European Music Market Acceleration, δύο έργων που συγχρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διοργάνωση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | M.E.S.O Events

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ