Μουσικη

Ο Ζήνων επιστρέφει με τη «Δευτέρα» από τα «Ταξίδια»: Ακούστε το νέο του τραγούδι

Το νέο μουσικό ταξίδι του ανησυχαστικού rapper μόλις ξεκίνησε

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O ράπερ Ζήνων
© Δημήτρης Μουγκός

O ράπερ Ζήνων κυκλοφόρησε το βιντεοκλίπ από το νέο του τραγούδι «Δευτέρα» - Η νέα δισκογραφική δουλειά «Ταξίδια» και η συνεργασία με τη Minos EMI / Universal

Λίγες μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του νέου του EP «Ταξίδια» το οποίο περιλαμβάνει συνολικά έξι τραγούδια, ο Ζήνων μας δίνει μια γεύση από τη νέα του δισκογραφική δουλειά με το φορτισμένο συναισθηματικά single «Δευτέρα», σε μουσική Asto Pasam, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε και στο official κανάλι του στο YouTube σε ένα βιντεοκλίπ με την υπογραφή του Γιώργου Κράλλη.

ΖΗΝΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ (Official Music Video)

Μακριά από τα hip hop κλισέ και μέσα στην εποχή του, στο τραγούδι «Δευτέρα», με ωριμότητα και μελωδία, ο Ζήνων κολλάει ρίμες για τις ανθρώπινες ματαιώσεις, την ελπίδα, όλες και όλους που ψάχνουν κάποια και κάποιον να μιλήσουν. «Όπως ραπάρουμε έτσι μιλάμε. Κάποιοι προσπαθούν να γράψουν κάτι έξυπνο, δεν προσπαθούν να δείξουν αυτό που είναι στην καθημερινότητά τους. Εμείς λέμε αυτό που είμαστε» είναι μία από τις σκέψεις που είχε μοιραστεί σε μια συζήτησή μας κάποτε, ο καλλιτέχνης με ταλέντο, ιστορία στη ραπ σκηνή και original χαρακτήρα, που πλέον κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

Ο ράπερ Ζήνων στη Minos EMI / Universal

Ο Ζήνων aka Λέρα, ο ανησυχαστικός rapper από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε στην ελληνική hip hop σκηνή το 1999 με το θρυλικό σχήμα Βόρεια Αστέρια από τη Βόρεια Ελλάδα, πρωτοστατώντας στη λεγόμενη «τρίτη γενιά του ελληνικού rap». Μέλος του crew 2G, της μεγάλης κοινότητας graffiti writers και skaters, υπήρξε ένας από τους πρώτους hip hop καλλιτέχνες που κυκλοφόρησε solo δίσκο, το ομώνυμο άλμπουμ «Ζήνων» το 2003. Ακολούθησαν οι δίσκοι «Λόγια Μπραντό» το 2006 και «Άλλο slang και προφορά» το 2014.

Ο ράπερ Ζήνων

Γνωστός για το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα και την αρθρωτική φωνητική του, ξεχώρισε γρήγορα για τους αστικούς ποιητικούς στίχους των τραγουδιών του που εξερευνούν τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, τα σχέδια, τις συμπεριφορές και τις σχέσεις των ανθρώπων στις σύγχρονες πόλεις. Στα ατμοσφαιρικά τραγούδια του φλερτάρει με την ιδέα του κινηματογραφικού περιβάλλοντος. Από τις πρώτες εκρηκτικές live εμφανίσεις στην Ελλάδα μέχρι εκείνες στη Γερμανία και τη Σλοβακία ή τη συμμετοχή του σε συναυλίες αλληλεγγύης, έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση για την αεικίνητη σκηνική παρουσία του και τον αυθορμητισμό του στην επικοινωνία του με τους θεατές. Εξερευνώντας διαρκώς τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα και πιστεύοντας στην εξωστρέφεια του hip hop, πειραματίστηκε νωρίς με τα nu school beats και ανέπτυξε crossover συνεργασίες με ταλαντούχους παραγωγούς. To 2020 επέστρεψε με το πλατινένιο single «Kamikazi», ενώ τον Απρίλιο του 2022 αναμένεται να κυκλοφορήσει και το ολοκαίνουργιο EP του «Ταξίδια».

Ο ράπερ Ζήνων

Βρείτε το «Δευτέρα» σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ