Κινηματογραφος

Δικαστικοί μπελάδες για το «Top Gun Maverick» παρά την απογείωση στο bοx office

Ο Τομ Κρουζ είναι ένας από τους παραγωγούς της ταινίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η οικογένεια του εμπνευστή του «Top Gun» μηνύει την Paramount
Top Gun Maverick © ΕPA Pool

H οικογένεια του Εχούντ Γιονέι, που έγραψε το άρθρο το οποίο ενέπνευσε το πρώτο «Top Gun» του 1986 καταθέτει τώρα αγωγή στην Paramount.

Παρότι ο Τομ Κρουζ τελευταία σαρώνει τα πάντα στο διάβα του με το «Top Gun: Maverick», το sequel δηλαδή του αγαπημένου «Top Gun» από το 1986, η οικογένεια του Εχούντ Γιονέι, που έγραψε το άρθρο το οποίο ενέπνευσε το πρώτο «Top Gun» του 1986 καταθέτει τώρα αγωγή στην Paramount για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, μιας και η εταιρεία δεν απέκτησε εκ νέου τα δικαιώματα για την ιστορία του 1983. 

Η οικογένεια του Γιονέι υποστηρίζει πως το κινηματογραφικό franchise δεν θα υπήρχε χωρίς «τις λογοτεχνικές προσπάθειες και την πρόζα και την αφήγηση που ξυπνάει μνήμες» του συγγραφέα. Στην αγωγή αναφέρεται πως το 2018 η οικογένεια του Γιονέι ενημέρωσε την Paramount πως τα δικαιώματα του άρθρου θα ξαναεπιστρέψουν σε αυτή δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2020. Η χήρα και ο γιος του Εχούντ Γιονέι ζητούν, μεταξύ άλλων, μέρος των κερδών της νέας ταινίας. 

Το «Top Gun: Maverick» ως τώρα έχει συγκεντρώσει 548 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office. Στο δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολών του «χτύπησε» στο box office των ΗΠΑ 86 εκατομμύρια δολάρια (παιζόταν σε 4.751 αίθουσες). Το παραπάνω νούμερο κατατάσσει το «Top Gun: Maverick» σε μία από τις ταινίες με τα υψηλότερα έσοδα στο αμερικανικό box office το δεύτερο Σαββατοκύριακο προβολών. 

Αρχικά, η ταινία υπολογιζόταν να κυκλοφορήσει το 2019, όμως η πανδημία καθυστέρησε την πρεμιέρα της για τρία χρόνια. Στις 18 Μαΐου, η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ των Καννών, με τον Τομ Κρουζ να βραβεύεται με έναν τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της σαράντα ενός χρόνων καριέρας του. Μετά την προβολή της ταινίας, oι επευφημίες για το φιλμ και τους συντελεστές του κράτησαν για πέντε λεπτά.

Κριτικοί κινηματογράφου απ’ όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν την ταινία έχουν την άποψη πως είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η συνέχεια ξεπερνάει το αυθεντικό φιλμ σε ποιότητα, πλοκή και εμπειρία προβολής, σε μια εποχή που το κύμα νοσταλγίας για τα 80s και τα 90s. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ