Κινηματογραφος

Η Amazon εξαγόρασε την MGM, το θρυλικό κινηματογραφικό στούντιο

Για 8,5 δισ. δολάρια - Η πλούσια ταινιοθήκη που ανεβαίνει στο Amazon Prime Video

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το λιοντάρι της Metro Goldwyn Mayer θα βρυχάται πλέον για την Amazon
Το λιοντάρι της Metro Goldwyn Mayer θα βρυχάται πλέον για την Amazon © MGM

H Amazon εξαγόρασε την Metro-Goldwyn-Mayer. Τα θρυλικά στούντιο της MGM γίνονται μέρος των Amazon Studios έναντι 8,5 δισ. δολαρίων.

Στην Amazon ανήκει πλέον ένα από τα πιο ιστορικά στούντιο του Χόλιγουντ. Όπως έγινε γνωστό, οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές της Μetro Goldwyn Mayer (MGM) εξαγοράστηκαν από την Amazon. Το deal ολοκληρώθηκε, με το ποσό της συμφωνίας να φθάνει τα 8,5 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση πως η Amazon αποκτά το ιστορικό κινηματογραφικό στούντιο MGM είχε γίνει γνωστή τον Μάιο του 2021, ωστόσο υπήρχαν λεπτομέρειες που έπρεπε να ρυθμιστούν, προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις που έχει το φημισμένο στούντιο MGM, η Amazon έχει στη διάθεσή της και έναν πλούσιο κατάλογο ταινιών και σειρών -υλικό που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το streaming Amazon Prime Video:

  • Από τα franchise James Bond και Rocky
  • μέχρι τηλεοπτικές σειρές όπως το «The Handmaid's Tale» και «Fargo».

Σε αυτόν τον κατάλογο, όμως, δεν ανήκουν πλέον εμβληματικές παραγωγές του Χόλιγουντ που έγραψαν ιστορία, όπως το κινηματογραφικό έπος «Όσα παίρνει ο Άνεμος» (Κλαρκ Γκέιμπλ, Βίβιαν Λι, Χάτι ΜακΝτάνιελ, Ολίβια Ντε Χάβιλαντ) και «Ο Μάγος του Οζ» (Τζούντι Γκάρλαντ).

Εξαγορά MGM από την Amazon - Οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ και η στάση της Κομισιόν

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Ομοσπονδιακή Επιτροπής Εμπορίου (FTC) στις ΗΠΑ, στην οποία επικεφαλής είναι η Λίνα Καν που έχει επανειλημμένα εκφράσει ανοικτά τις διαφωνίες της για μονοπωλιακές πρακτικές της Amazon, έχει στρέψει την προσοχή της στη συμφωνία εξαγοράς της MGM από την Amazon.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η προθεσμία για ενδεχόμενη παρέμβαση από την FTC έχει παρέλθει. Την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της αυτήν την εβδομάδα στη συμφωνία Amazon-MGM, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή «η συναλλαγή δεν εγείρει ανησυχίες περί ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη».

«Η MGM έχει μια κληρονομιά σχεδόν ενός αιώνα στην παραγωγή εξαιρετικών δημιουργιών στην ψυχαγωγία και συμμεριζόμαστε την δέσμευσή τους στην παράδοση πρωτότυπων ταινιών και τηλεοπτικών σόου, στο παγκόσμιο κοινό» ανέφερε σε δήλωσή του ο Mike Hopkins, αντιπρόεδρος των Prime Video και Amazon Studios.

Η εξαγορά της MGM είναι το δεύτερο μεγαλύτερο deal της Amazon, μετά την απόκτηση της Whole Foods το 2017 έναντι ποσού που έφθασε τα 14 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ