Εικαστικα

«Αποδόμηση σιωπής» από την Ελένη Ζούνη στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Δουλεμένα τα τελευταία δύο χρόνια, τα έργα που παρουσιάζονται αντικατοπτρίζουν την ακραία κατάσταση εγκλεισμού που βιώσαμε

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Ζούνη, Πολυφωνία
Το έργο της Ελένης Ζούνη "Πολυφωνία" στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Ελένη Ζούνη: η έκθεσή της «Αποδόμηση σιωπής» στην αίθουσα τέχνης Αθηνών

Πρόσφατα και νέα έργα σε χαρτί και καμβά περιλαμβάνει η έκθεση της Ελένης Ζούνη με τίτλο Αποδόμηση Σιωπής που εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου (στις 19:30) στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών στο Κολωνάκι.

Ελένη Ζούνη, Αποδομώντας τη σιωπή
Το έργο της Ελένης Ζούνη "Αποδομώντας τη σιωπή" στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Δουλεμένα τα τελευταία δύο χρόνια, τα έργα που παρουσιάζονται αντικατοπτρίζουν την ακραία κατάσταση εγκλεισμού που βίωσε η καλλιτέχνις και ολόκληρος ο κόσμος. Απομονωμένη στο εργαστήριό της στο κέντρο της Αθήνας, η καλλιτέχνις σύντομα συνειδητοποίησε ότι η καραντίνα καταρρίπτει όλα τα προσωπικά και διαπροσωπικά όρια, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια αχρονική κατάσταση, και παρατηρούσε τη σταδιακή κατάρρευση όλων όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η δραματική αναδιαμόρφωση των ανθρώπινων σχέσεων την επηρέασε, ενεργοποιώντας την ανάγκη εγγραφής και ενσωμάτωσης αυτής της νέας εμπειρίας στο έργο της.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου: «Οι επιφάνειες των έργων εποικίζονται με αινιγματικά σύμβολα σε συνδυασμό με άλλα ανορθόδοξα σημεία και σχηματισμούς. Φέρνοντας στο νου παράδοξες μουσικές παρτιτούρες, τα μεγαλύτερα έργα αποκαλύπτουν έναν ρυθμό που σπάει τα όρια της σιωπής. Αντηχούν ένα αινιγματικό τοπίο που παράγεται από μία διαδικασία βαθιάς και ισχυρής έντασης. Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με διαχρονικά νοητικά πεδία, που οδηγούν τον εσωτερικό τόπο του εαυτού μας προς τον εξωτερικό χώρο της τρέχουσας πραγματικότητάς μας.

Ελένη Ζούνη, Άνθος Ι
Το έργο της Ελένης Ζούνη "Άνθος Ι" στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Οι πολυεπίπεδες δημιουργίες της Ζούνη αποτελούν έναν οδηγό προς νέες επιθυμίες. Ενεργοποιημένη από μια αέναη συλλογική συνείδηση, η οπτική της γλώσσα εκρήγνυται δυναμικά ως μια κατάσταση πρωτοφανούς ελπίδας και αισιοδοξίας με σχεδόν θεραπευτική ιδιότητα. Τα καθηλωτικά αυτά περιβάλλοντα είναι δοχεία ευφορίας που καλλιεργούν μια νέα κοινωνική σύνδεση, ενώ επαναπροσδιορίζουν την αίσθηση του μεγέθους και του χώρου.

Η έκθεση Αποδόμηση Σιωπής μας προσκαλεί να γίνουμε μάρτυρες του κόσμου από διαφορετική οπτική γωνία. Είναι η θέα του κρυμμένου ήχου και της μουσικής που πηγάζουν από τη σιωπή, η οποία όμως αναπόφευκτα διαλύεται σε θραύσματα μετατρέποντας όλες τις ανισότητες σε μία μεταβαλλόμενη ολότητα».


INFO:
Ελένη Ζούνη
Αίθουσα Τέχνης Αθηνών

Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, Κολωνάκι, 2107258216
Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2022
Εγκαίνια: 3 Μαρτίου στις 19:30

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ