Εικαστικα

Open Plan: Νέα πλατφόρμα δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Η σειρά δράσεων που επεκτείνεται κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο, απελευθερώνει έναν καινούργιο τρόπο συνύπαρξης

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
open_plan-1600x600-1.jpg

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζει το Open Plan, μια σειρά από ερευνητικές δράσεις

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του, επεκτείνει τη δραστηριότητά του κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου, με μία σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες, για τις οποίες δανείζεται τον γνωστό αρχιτεκτονικό όρο Open Plan: Ανοιχτός σχεδιασμός, ανοιχτός χώρος, ροή, ελευθερία σκέψης, ελευθερία κίνησης.
 
OPEN PLAN | Μια νέα πλατφόρμα δράσεων, έρευνας, σκέψης και δημιουργίας
 
Όπως ακριβώς και με τους open plan χώρους, έτσι και η σειρά δράσεων, που εγκαινιάζει το Φεστιβάλ, απελευθερώνει έναν καινούργιο τρόπο συνύπαρξης, που καταργεί τα τείχη και τις οριοθετήσεις.
 
Οι Open Plan δράσεις του Φεστιβάλ –εργαστήρια, masterclasses, παραστάσεις, webinars και πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα – απευθύνονται σε επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά και στο ευρύτερο κοινό όλων των ηλικιών.
 
Open Plan | Μια νέα πλατφόρμα δράσεων, έρευνας, σκέψης και δημιουργίας
@ Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
 
Στο πνεύμα της ευελιξίας που χαρακτηρίζει το νέο εγχείρημα, οι περισσότερες δράσεις του Open Plan, είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μπορούν να διεξαχθούν και διαδικτυακά, γεφυρώνοντας ψηφιακά τις αποστάσεις που μας χωρίζουν λόγω της παρούσας συνθήκης και ενώνοντάς μας όλους σε έναν νοητό, ανοιχτό χώρο ανταλλαγής ιδεών και δημιουργικότητας.
 
Με δωρεάν συμμετοχή για όλους, το Open Plan απαντά σε τρεις βασικές στοχεύσεις που διαπνέουν τη συνολική διαμόρφωση του προγράμματος.
 
Open Plan | Μια νέα πλατφόρμα δράσεων, έρευνας, σκέψης και δημιουργίας
@ Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου
 
Οπως αναφέρει το Φεστιβάλ:

Πρώτον, μας προετοιμάζει για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ για το καλοκαίρι του 2021, ξεκινώντας από δύο κύκλους που είχαν ήδη ανακοινωθεί στον αρχικό σχεδιασμό του 2020 και εστιάζουν στην πειραματική και ηλεκτρονική μουσική (Chronotopia σε συνεργασία με το βερολινέζικο Φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM και το Goethe Institut Athen) και στη hip hop και street dance κουλτούρα (Layers of Street).

Δεύτερον, φέρνει στο προσκήνιο το Αρχαίο Δράμα και το συνδέει με τη σύγχρονη δημιουργία και την καθημερινή πρακτική. 
 
Τρίτον, το πρόγραμμα απαντά στην ανάγκη των καλλιτεχνών (σκηνοθετών, χορευτών, ηθοποιών, χορογράφων, μουσικών, δραματουργών κ.ά.), να δραστηριοποιηθούν εκ νέου
στη φετινή δύσκολη συγκυρία και να καλλιεργήσουν τα εργαλεία τους. Το Open Plan απευθύνεται όμως και στο ευρύτερο κοινό κάθε ηλικίας, και μας ενθαρρύνει να δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα.
 
Γεφυρώνοντας την απόσταση μεταξύ καλλιτέχνη και θεατή και βάζοντας σε πρώτο πλάνο τη
δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική αναζήτηση ως ανοιχτά πεδία έκφρασης για όλους, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην καλλιέργεια ενός ενεργητικού και συμμετοχικού Κοινού, που συνδιαμορφώνει την καλλιτεχνική ταυτότητα του Φεστιβάλ.
 
Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών, ενεργοποιείται ο Χώρος Β της Πειραιώς 260, μια κίνηση συμβολική για τον κόσμο του Πολιτισμού, που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία.
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.
 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ
 
Αριθμός συμμετεχόντων: έως 8 
Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίου: Πειραιώς 260 - Χώρος Β
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 23 - 27 Νοεμβρίου 2020
Καθημερινή διάρκεια: 3 ώρες/μέρα
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς τίτλο, λάδι σε καμβά
Μια έκθεση στην Τήνο που συνομιλεί με τον Γυάλινο Κόσμο του Τένεσι Ουίλιαμς

Το «Σκοτεινό γυαλί» του Αλέξανδρου Καπετάνου, σε επιμέλεια Χριστόφορου Μαρίνου, μεταφέρει στη ζωγραφική τους πολυελαίους του θεατρικού έργου, ανάμεσα στη μνήμη, το σκοτάδι και ένα φως που μόλις διακρίνεται

5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς ΚΥΜΑΤΑ
4 εκθέσεις στην Κεφαλονιά παράλληλα με το 5ο Φεστιβάλ ΚΥΜΑΤΑ

Αντικείμενα και τεκμήρια της Ελλάδας των 80s, πολιτικές γελοιογραφίες της Μεταπολίτευσης, αρχιτεκτονικές μινιατούρες της προσεισμικής Κεφαλονιάς, φιγούρες του Καραγκιόζη και υλικό για τη σχέση μουσικής και κινηματογράφου

Έργο του Αλέξη Αυλάμη, Amalia Gardens Residency 2026
«Ξηρανθοί, Ριζωμένοι στη Πέτρα»: Η τρίτη καλλιτεχνική φιλοξενία του Amalia Gardens Residency στην Άνδρο

Επτά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στο Βιτάλι της Άνδρου για να ερευνήσουν το φυσικό τοπίο και την χλωρίδα του νησιού,

«Ο μαρμάρινος κατάλογος. Επιμελητική αυτομυθοπλασία» του Χριστόφορου Μαρίνου
Μαρμάρινος Κατάλογος: Ο Χριστόφορος Μαρίνος παρουσιάζει 155 έργα από την προσωπική του συλλογή

Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής δεν αφηγείται ιστορίες άλλων, αλλά επιμελείται το ίδιο του το βλέμμα: τις εμμονές, τις επιστροφές και τις αγάπες που το διαμόρφωσαν.

Συλλογική Συνείδηση | Μιχαέλα-Μαρία Καραθάνου-Νικολαΐδη | Λάδι σε καμβά
Τέχνη για το εδώ και τώρα 2: Το δεύτερο μέρος της πολυπολιτισμικής έκθεσης έρχεται στο Art Showroom Nyfadopoulos

46 καλλιτέχνες από 10 διαφορετικές χώρες της υφηλίου, θα φωτίσουν τα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου, μετατρέποντάς τα σε μια εμπειρία συλλογικού στοχασμού, ενσυναίσθησης και θεραπείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY