- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον κλάδο του πολιτισμού, από όλη την Ελλάδα, βγήκαν σήμερα στους δρόμους για να ζητήσουν άμεση λήψη μέτρων στήριξης.
Εκατοντάδες καλλιτέχνες, δημιουργοί και εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού, φόρεσαν μάσκες και γάντια και συγκεντρώθηκαν σε πολλά μέρη της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την άμεση λήψη μέτρων στήριξης. Με σύνθημα τη φράση του Μπρεχτ ότι «ο πολιτισμός σώζεται μόνο όταν σώζονται οι άνθρωποι», καλλιτέχνες από όλο το φάσμα του πολιτισμού διαδήλωσαν δυναμικά υπέρ της «ισότιμης μεταχείρισης για τους κλάδους του χώρου».
Μεταξύ άλλων στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνονται τα εξής:
- Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα - Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
- Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
- Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.
- Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).
- Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.
- Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς - φυσικά πρόσωπα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επιτυχία της Έλα Λάνγκλεϊ «σαρώνει»
Η Δήμητρα Γαλάνη μιλά στην ATHENS VOICE με αφορμή την παράσταση «Ακόμα κι αν φύγεις...» στην ΕΛΣ
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Θα είναι σύμμαχος ο καιρός;
Τι ήταν αυτό που πραγματικά κάνει τον Κολτρέιν τόσο σημαντικό
Στη συναυλία θα συμμετέχουν πάνω από 250 μουσικοί από διάφορες ορχήστρες και χορωδίες -ανάμεσά τους η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου
Δύο πρώην νικητές και τρεις νέες υποψηφιότητες διεκδικούν το μεγάλο λογοτεχνικό βραβείο
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Γιατί ένα παιδί μπορεί να ξεχάσει μια ζωγραφιά μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ μια άλλη να μη θέλει ούτε να την αγγίξουμε;
H πρώτη νέα κυκλοφορία της μετά το άλμπουμ «The Life of a Showgirl»
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
Τι ισχύει για το Μουσείο Ακρόπολης - Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Ο διεθνής παραγωγός κλείνει το φεστιβάλ στον κήπο του Goethe-Institut
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά τα σχόλια της τραγουδίστριας για τον Μάκλμορ και την Παλαιστίνη
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
Η επιλογή του τραγουδιού θα γίνει μέσω τριών βραδιών, δύο ημιτελικών και του τελικού
Το πολύτιμο αντίτυπο του «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» πέρασε πλέον στη Βρετανική Βιβλιοθήκη
Ενα θαλασσοπούλι και η ορμητική βουτιά του στον ωκεανό η νικητήρια φωτογραφία
Τιμώμενα πρόσωπα ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Άννα Βαγενά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.