Visual Browsing

GREEK GASTRONOMY GUIDE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας

Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.

Αιγιάλεια: Ένα μαγικό ταξίδι στους δρόμους του κρασιού με οδηγό τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη (video)
Αιγιάλεια: Ένα μαγικό ταξίδι στους δρόμους του κρασιού με οδηγό τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη (video)
Wine & Spirits
Από την τεχνολογία ξανά πίσω στην αμπελουργία
Αιγιάλεια: Ένα μαγικό ταξίδι στους δρόμους του κρασιού με οδηγό τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη (video)
10 αγαπημένα ταβερνάκια στο κέντρο της Αθήνας
10 αγαπημένα ταβερνάκια στο κέντρο της Αθήνας
Γεύση
Kαλοί οι γαστρονομικοί εξπρεσιονισμοί και οι μοριακές κουζίνες, αλλά σαν την εορταστική ατμόσφαιρα που...
10 αγαπημένα ταβερνάκια στο κέντρο της Αθήνας
Γιατί τα λουκάνικα Μυκόνου είναι τα νοστιμότερα του Αιγαίου;
Γιατί τα λουκάνικα Μυκόνου είναι τα νοστιμότερα του Αιγαίου;
Γεύση
Η παρασκευή τους ερχόταν στο τέλος μιας ολόκληρης ιεροτελεστίας, που ήταν τα χοιροσφάγια, η αγαπημένη γιορτή...
Γιατί τα λουκάνικα Μυκόνου είναι τα νοστιμότερα του Αιγαίου;
Μια ταβέρνα «Αστέρι» σε ένα μεσαιωνικό χωριό της Χίου
Μια ταβέρνα «Αστέρι» σε ένα μεσαιωνικό χωριό της Χίου
Γεύση
Η ιστορία ενός μάγειρα που μπάρκαρε στα καράβια μέχρι να ανοίξει μια ταβέρνα στο μικρό χωριό του
Μια ταβέρνα «Αστέρι» σε ένα μεσαιωνικό χωριό της Χίου

Σελίδες

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5