Visual Browsing

GREEK GASTRONOMY GUIDE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Greek Gastronomy Guide / Γιώργος Πίττας

Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.

Τα αυθεντικά ανατολίτικα αλλαντικά του Σαρήμπογια
Τα αυθεντικά ανατολίτικα αλλαντικά του Σαρήμπογια
Γεύση
Η οικογένεια του Παρασκευά Σαρήμπογια ήρθε στην Ελλάδα το 1890 με παραδοσιακές συνταγές για παστουρμάδες,...
Τα αυθεντικά ανατολίτικα αλλαντικά του Σαρήμπογια
Τα πορτοκάλια της Ελλάδας
Τα πορτοκάλια της Ελλάδας
Γεύση
Στην ελληνική μυθολογία τα πορτοκάλια αναφέρονται για πρώτη φορά σ’ έναν από τους δέκα άθλους του...
Τα πορτοκάλια της Ελλάδας
Σαρδέλα Καλλονής, το ελληνικό sushi
Σαρδέλα Καλλονής, το ελληνικό sushi
Γεύση
Θρεπτικό και νοστιμότατο, το ψαράκι της φτωχολογιάς, από τις ταπεινές κουζίνες μπήκε στα σαλόνια της...
Σαρδέλα Καλλονής, το ελληνικό sushi
Σύκο, το φρούτο των αρχαίων Ελλήνων
Σύκο, το φρούτο των αρχαίων Ελλήνων
Γεύση
Το σύκο στην κλασική Ελλάδα ήταν ο τρίτος σε σπουδαιότητα καρπός μετά την ελιά και το σταφύλι
Σύκο, το φρούτο των αρχαίων Ελλήνων
Μουσακά λέμε και κλαίμε!
Μουσακά λέμε και κλαίμε!
Γεύση
Έχεις χρόνο; Έχεις μουσακά! Μάθε όλα τα μυστικά του αγαπημένου ελληνικού πιάτου.
Μουσακά λέμε και κλαίμε!

Σελίδες

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5