loukas-velidakis.jpg

Λουκάς Βελιδάκης

Μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αγγλία, ζει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Αθήνα. Τη δημοσιογραφία την ερωτεύτηκε στα 16 κι από τα 18 έχουν μια σχέση πάθους με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Λατρεύει τον δρόμο, αλλά τον απορροφούν συνέχεια οι αίθουσες σύνταξης. Τα τελευταία χρόνια είναι ερασιτέχνης της φωτογραφίας. Το όνειρό του παραμένει να γίνει πολεμικός ανταποκριτής. Δούλεψε για χρόνια στον Flash, τώρα εργάζεται στην Καθημερινή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλάει στην Athens Voice
Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο υπουργός που θέλει να βάλει όλο το κράτος στο κινητό μας

Μια συζήτηση για τη μετάβαση από δήμαρχος στα Τρίκαλα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη γραφειοκρατία, την τεχνητή νοημοσύνη και τις πολιτικές του φιλοδοξίες

Το ζοφερό μέλλον των fake news στην εποχή της ΑΙ
Το ζοφερό μέλλον των fake news στην εποχή της ΑΙ

Μιλήσαμε με τη Δρ. Λίλιαν Μπαλατσού και τον Ανδρόνικο Κουτρουμπέλη σε μια προσπάθεια να αναλύσουμε το πώς διαμορφώνεται το παιχνίδι με τη συνδρομή των deep fakes και της υπερμετάδοσης παραπληροφόρησης.

Κακοποίηση ζώων και ανθρώπων: Η Έλενα Συρμαλή (ΚΕΜΕΑ) αναλύει το προφίλ των δραστών.
Συνδέεται η κακοποίηση των ζώων με την κακοποίηση ανθρώπων;

Με αφορμή το περιστατικό της βιαιοπραγίας στο χάσκι στην Αράχωβα, που επέφερε τον θάνατό του, μιλήσαμε με την εγκληματολόγο Έλενα Συρμαλή, πρόεδρο του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ)