Σοβαρή ηθοποιός με εντυπωσιακό βιογραφικό, παίζει στο θέατρο και στο σινεμά… και κατά καιρούς, τραγουδάει. Υ-πέ-ρο-χα
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Γεννήθηκα το 1960, μεγάλωσα στην Καβάλα, γράφω στα περιοδικά από τις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι και σήμερα. Κατά καιρούς είμαι ραδιοφωνική παραγωγός. Έχω γράψει 20 βιβλία, δύο σενάρια ταινιών μεγάλου μήκους, δύο σήριαλ, ένα σενάριο τηλεταινίας και πολλά διηγήματα: αυτά είναι όσα έχουν κυκλοφορήσει γιατί είναι κι άλλα που δεν είδαν ακόμη το φώς. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τον έχετε πετύχει, ίσως έχετε υπάρξει (σπάνια…) κι εσείς δύσκολος πελάτης. Πάντως, τον αναγνωρίζετε με το «καλημέρα σας»
Είναι της μόδας το μαύρο, (όχι αυτό που νομίζετε, λέμε!) τρόφιμο, φαγητό, σνακ, ποτό. Μάλιστα βγαίνει κυρίως σε γκουρμέ, όχι σε καμένο
Η Ελλάδα ήταν ο παράδεισος του κρεατοφάγου, με κοψίδια τοίχο-τοίχο… Δεν είναι πλέον. Όχι επειδή δεν υπάρχουν κοψίδια, αλλά επειδή λιγοστεύουν οι κρεατοφάγοι
Τα γλυκά του «Βάρσου» είναι ιστορικά, όπως και τα σαλιγκάρια γιαχνί στο «Κουτούκι της Κηφισιάς», ενώ τα εστέτ Ταυλανδέζικα πιάτα του “Buba” είναι άλλη ιστορία...
Η Δάφνη είναι λίγο αχαρτογράφητη περιοχή για οποιονδήποτε κατοικεί βόρεια του Χίλτον, αλλά πολύ οικεία για όλους τους υπόλοιπους
Το Μουσείο Μικρασιατών είναι ενδιαφέρον ακόμα κι αν δεν έχει σχέση με την καταγωγή σου. Τα μπαράκια στη Ν. Ερυθραία είναι νησιώτικα, και τα μανιτάρια καταπληκτικά…
Το άλμπουμ «Στην Εποχή της Αλεπούς» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Σφίγγα