- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Bloom Brother Canteen, στην Αμοργό, είναι το μοναδικό πλωτό σουβλατζίδικο της Ελλάδας
Στον όρμο της Αιγιάλης, στη σειρά παραταγμένα τα καΐκια, κουνιούνται απαλά στην κίνηση της θάλασσας. Είναι η πιο συνηθισμένη εικόνα σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί, σωστά; Ναι, αλλά αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά, θα καταλάβεις ότι στην πραγματικότητα αυτή η εικόνα που βλέπεις τώρα καθόλου συνηθισμένη δεν είναι. Το αντίθετο: δίπλα ακριβώς στα καΐκια, σαν παράξενος γείτονας, ακολουθεί το λίκνισμά τους ένα πλωτό… σουβλατζίδικο!
Το Bloom Brothers Canteen μοιάζει με μικρό, μπλε σπιτάκι που επιπλέει στο νερό. Μέσα στα λίγα του τετραγωνικά χωράει ένα ολόκληρο σουβλατζίδικο που σου ετοιμάζει στο λεπτό το σουβλάκι σου. Η παραγγελία σου θα φτάσει σε εσένα χέρι με χέρι από τα μεγάλα παράθυρα (προσοχή στο κενό μεταξύ πλωτού και αποβάθρας).
Η ιδέα ανήκει στον Νίκο Δρίζο, ο οποίος το 2018 θέλησε να ανοίξει μια καντίνα στην Αιγιάλη της Αμοργού. Δεν κατάφερε, όμως, να πάρει τη σχετική άδεια για την καντίνα του στη στεριά, κι έτσι την πήρε… στη θάλασσα! Ωραίος κι εύστροφος ο Νίκος, αλλά και το σουβλάκι του δεν πάει πίσω… Καλό κρέας, φρέσκιες ντομάτες, νοστιμότατη πίτα. Οι πελάτες του λένε ότι είναι το καλύτερο σουβλάκι στο νησί. Σίγουρα πάντως είναι το μοναδικό σουβλατζίδικο στη θάλασσα.
Είναι απόλαυση να παρακολουθείς τον Νίκο να ετοιμάζει το σουβλάκι σου, όχι μόνο χάρη στις γρήγορες κινήσεις που κάθε τυλιχτής κατέχει. Εδώ η προετοιμασία του τυλιχτού έχει ακόμη έναν βαθμό δυσκολίας, καθώς αν τύχει και φυσάει λίγο, ο Νίκος πρέπει να προσαρμόσει τις κινήσεις του στο κούνημα της θάλασσας. Είναι πραγματικά να απορείς πώς δεν ζαλίζεται, και η αλήθεια είναι ότι αν έχει πολλά μποφόρ, το σουβλατζίδικο κλείνει για τη μέρα. Αν είσαι, λοιπόν, στην Αμοργό κι έχει μπονάτσα… καλή όρεξη!
Bloom Brothers Canteen, Αιγιάλη, Αμοργός, Fb: Bloom Brother canteen
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πουλάει βιβλία αλλά κάνει και πολλά άλλα μαζί
Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας οφείλεις να το δοκιμάσεις — αν δεν το έχεις ήδη κάνει
Πολύ μικρό, με έξι-εφτά τραπεζάκια και τον Μπρους Λη να σε κοιτάζει βλοσυρός στο βάθος
Μια μοναδική δραστηριότητα στο παλαιότερο εργαστήρι του Μετς
Τύφλα να έχουν τα αμερικάνικα, εγγλέζικα και γενικά ξένα brunch
Το λεγόμενο soft shell crab μπέργκερ, είναι πιο νόστιμο απ' ό,τι πιστεύεις
Το διάσημο ιαπωνικό γλύκισμα έγινε αθηναϊκό street food
Πρωτότυπα workshop όπου παιδιά μαθαίνουν να εξερευνούν υλικά, υφές, μυρωδιές και γεύσεις
Κέικ-φαντάσματα, στοιχειωμένες κολοκύθες κι άλλα τρομακτικά γλυκά
Το σάντουιτς που θα ενέκρινε ο κάθε μερακλής Πολίτης!
Τη βλάχικη παράδοση της Θεσσαλίας, τα ωραία βούτυρα και τα τυροκομικά, όλα θα τα βρεις εδώ
Ναι, καλά διάβασες, η μακαρονάδα burger όντως υπάρχει
Coin toasts, taiyaki, δεκάδες εκδοχές σε matcha tea και k-pop parties
Τραγανό κοτόπουλο σε διαφορετικές εκδοχές, στο χέρι, με σούπερ τιμές
Τι θα έλεγες για ένα χυμό με καρπούζι και δυόσμο;
Σούπερ μάρκετ ανοιχτό βρέξει – χιονίσει με πολλά παραπάνω είδη από όσα φαντάζεσαι
Ολόφρεσκο, σαν φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι, το υγιεινό σποτ προσφέρει μια νέα φιλοσοφία για τους φρέσκους χυμούς
Βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη με χρώμα εξωτικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.