Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο χορταστικό μπέργκερ στη Νέα Σμύρνη

Αφράτο ψωμάκι, διπλό μπιφτέκι και ξεχωριστή sauce

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το κατάστημα της Νέας Σμύρνης με τα χορταστικά και γευστικά μπέργκερ
© Instagram @ brisketbro_

Brisket Bro Burgers & Buns: Το κατάστημα της Νέας Σμύρνης με τα πιο χορταστικά και γευστικά μπέργκερ 

Το φαγητό είναι κατά τη γνώμη μου από τα πιο ωραία πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ζουμερό μπέργκερ. Στην Αθήνα μετακόμισα πριν περίπου έξι μήνες και φυσικά σαν κάθε φοιτήτρια που σέβεται τον εαυτό της, έπρεπε να ανακαλύψω τα μαγαζιά που κάνουν delivery μέχρι το σπίτι μου. Δεν τάσσομαι υπέρ του fast-food σε καθημερινή βάση, αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες που βαριόμαστε να μαγειρέψουμε. Για αυτό λοιπόν είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε βρει τις σωστές επιλογές. 

Το κατάστημα της Νέας Σμύρνης με τα χορταστικά  και γευστικά μπέργκερ
© Instagram @ brisketbro_

Τρίτη βράδυ, έχω γυρίσει επιτέλους σπίτι, είμαι αρκετά κουρασμένη κι άλλο τόσο πεινασμένη. Ανοίγω το κινητό για να εξερευνήσω τα καταστήματα που βρίσκονται κοντά στη γειτονιά και δέχονται ακόμα παραγγελίες. Brisket Bro Burgers & Buns και περιγραφή μπέργκερ με αληθινά λαχταριστό κρέας. Μου φαίνεται δελεαστικό. Το επιλέγω και πάω να δω ποια είναι τα δημοφιλή πιάτα τους, διαλέγοντας τελικά το Smashed Burger. Στη φωτογραφία φαίνεται αρκετά ικανοποιητική μερίδα, διότι είμαι από τα άτομα που θέλουν πρώτα να χορτάσει το μάτι τους και μετά το στομάχι τους. Το προσθέτω στο καλάθι μαζί με Skinny fries πατάτες και θεωρώ πως έχω πράξει σωστά. 

Το κατάστημα της Νέας Σμύρνης με τα χορταστικά και γευστικά μπέργκερ
© Instagram @ brisketbro_

Όταν επιτέλους ο διανομέας χτυπάει το κουδούνι, εννοείται πως πάω τρέχοντας στην πόρτα. Έχει έρθει η στιγμή της αλήθειας. Ανοίγω το κουτί που κρύβει μέσα το μπέργκερ και γεμίζει μυρωδιές όλο το σαλόνι. Στην πρώτη μπουκιά ξέρω ότι έχω κάνει την σωστή επιλογή. Αφράτο ψωμάκι brioche, διπλό χοιρινό μπιφτέκι, διπλό cheddar, crispy onions, μαρούλι και λίγη sauce για να γλιστράει. Και όχι οποιαδήποτε sauce: μαγιονέζα μαύρου σκόρδου. Δεν ξέρω αν την έχετε δοκιμάσει, αλλά για εμένα ήταν η αποκάλυψη της βραδιάς. Τα υλικά έδεναν όλα τέλεια μεταξύ τους χωρίς να χάνονται οι γεύσεις.

Στο μεταξύ τσιμπάω μερικές πατάτες, από τις οποίες για να είμαι ειλικρινής δεν περιμένω και πολλά. Πόσο καλή να είναι μια τηγανητή του ντελίβερι πατάτα; Από ότι φαίνεται, πολύ. Δεν ήταν η κλασική περίπτωση κατεψυγμένης ή ξανά τηγανισμένης. Ήταν φρέσκιες, φλουδάτες και μαριναρισμένες σε εξαιρετικό μείγμα μπαχαρικών. Εκείνο το βράδυ, οφείλω να το πω, έσκασα από το φαγητό και πολύ το ευχαριστήθηκα.

Το κατάστημα της Νέας Σμύρνης με τα χορταστικά και γευστικά μπέργκερ
© Instagram @ brisketbro_

Αλλά επειδή μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, έπρεπε να ξαναδοκιμάσω, να δω αν είναι όντως τόσο καλό το συγκεκριμένο μαγαζί ή εγώ πεινούσα πολύ εκείνη την Τρίτη. Κάποιες μέρες μετά πήγα επιτόπου στο φυσικό κατάστημα μαζί με τον αδερφό μου, ο οποίος είναι ναι μεν καλοφαγάς, αλλά και πολύ αυστηρός κριτής. Παραγγέλνουμε και οι δύο Smashed Burger και περιμένουμε υπομονετικά. Για μια ακόμα φορά, ήταν πεντανόστιμο και πολύ χορταστικό. Δεν ήμουν ποτέ φαν των μπέργκερ, περισσότερο της πίτσας, αλλά όταν βρεις σωστό ψωμάκι και μπιφτέκι δύσκολα αντιστέκεσαι. Αν βρίσκεστε κοντά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης παραγγείλτε με κλειστά μάτια από αυτό το μαγαζί. Πρόκειται για μία από τις πιο value for money επιλογές. Θα με θυμηθείτε. 

Το κατάστημα της Νέας Σμύρνης με τα χορταστικά και γευστικά μπέργκερ
© Facebook @ Brisket Bro

Διεύθυνση: 2ας Μαΐου 10, Νέα Σμύρνη

Instagram: @brisketbro_

Ιστοσελίδα: brisketbro.com

Facebook: Brisket Bro Nea Smyrni

Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή - Πέμπτη: 1:00μμ-11:30μμ

Παρασκευή - Σάββατο: 1:00μμ-12:30πμ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ