Tip of the day

Πού θα βρεις το πιο λουλουδάτο καφέ του Χαλανδρίου

Αίσθηση νησιού, καλοκαιριού και αισιοδοξίας μαζί

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Butterfly

Το “Butterfly” είναι το πιο λουλουδάτο καφέ αν όχι στον κόσμο, τότε σίγουρα στο Χαλάνδρι

Η φίλη μας Πόλυ μας πήγε στο “Butterfly” για καφέ μια μέρα που παρότι ανοιξιάτικη, ήτανε σκοτεινή και τρισάθλια (μετά μας έκανε και μούσκεμα επειδή σκυλο-έβρεξε, σα να μη της έφτανε η μαυρίλα, της μέρας λέω…) Το καφέ απ’ έξω κιόλας είναι ανεβαστικό: πολύ ωραία φτιαγμένο, ανοιχτόκαρδο, φωτεινό και με πάρα πολλά λουλούδια. Κυρίως υφασμάτινα λουλούδια, αλλά στολισμένα πάνω σε αληθινά δέντρα, που δίνουν μια αίσθηση νησιού, καλοκαιριού και αισιοδοξίας μαζί. Στον κατάλογο, που τον σκανάρεις στο κινητό, έχει χυμούς, smoothies, κοκτέιλ, αλλά και διάφορα snacks, fingerfood, γλυκά και πιάτα. Είδαμε κρέπες, μπέργκερ, τηγανιτές πατάτες και κλαμπ σάντουιτς σε διπλανά τραπέζια που έδειχναν ζουμερά και μπόσικα. Κατά τα άλλα, ο καφές, το τσάι και η μπίρα που πήραμε εμείς, ήρθαν με το γεμιστό μπισκοτάκι και τα πατατάκια τους όπως πρέπει περιποιημένα. (Συνολικά 11,50 ευρώ, αναφέρω ποσόν για να έχετε μια ιδέα).

Butterfly
Butterfly

Το μαγαζί είναι σι-θρου, ανοιχτό από παντού, ιδανικό για καλοκαίρι που στην Ελλάδα κρατάει οκτώ μήνες, σκεπασμένο όμως, άρα ασφαλές όταν βρέχει. Μεγάλο μέρος της πελατείας είναι πιτσιρικάδα, και τα παιδιά που δουλεύουν στο σέρβις είναι αυτό που λέει η λέξη, παιδιά, νόστιμα και πρόθυμα. Δεν είναι (όμως) ένα μέρος ΜΟΝΟΝ για τσικό, υπάρχει μερίδα ώριμου κοινού που απολαμβάνει τα χρωματιστά κοκτέιλ, μαμάδες με καροτσάκια, φιλενάδες δύο-δύο ή μεγάλες παρέες.

Butterfly

Το “Butterfly” είναι σχεδόν πάντα γεμάτο, λέει, και μένει ανοιχτό ως αργά το βράδυ/νωρίς το πρωί, όπως το βλέπει κανείς. Σάββατο απόγευμα που πήγαμε εμείς, είχε βαβούρα, αλλά όχι τρελή – ίσως επειδή είναι ανοιχτό, δεν σε κουράζει ο θόρυβος ακόμα κι όταν είσαι κατηγορία ώριμου κοινού. Είναι χαλαρό, και κυρίως πολύ όμορφο. Μπορεί να γίνεται χαλασμός απέξω, όπως το Σάββατο που πήγαμε εμείς και ανοίξανε οι ουρανοί, εσύ, μέσα στο μαγαζί αισθάνεσαι ανθισμένη μανόλια, αισιόδοξη, και ότι δε σε πιάνει χάρος…

“Butterfly all day bar”, Πεντέλης 8 & Παπάγου 5, 2106896007.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ