Tip of the day

Είσαι αριστερόχειρας; Αυτό το κατάστημα σε αφορά

Για να μπορείς να αναπτύξεις όλες τις «αριστερότητές» σου

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αριστεροχειρία
© Unsplash/ kelly sikkema

Αριστερόχειρας: Το κατάστημα στη Μπενάκη που πουλά ειδικά διαμορφωμένα προϊόντα για αριστερόχειρες

Γνώριζες ότι ένας αριστερόχειρας μπορεί να δει καλύτερα κάτω από το νερό από έναν δεξιόχειρα;  Γνώριζες ακόμη ότι ο εγκέφαλος του μπορεί ευκολότερα να αντιληφθεί μια τρισδιάστατη εικόνα και πως μπορεί να δώσει την προσοχή του σε πολλά πράγματα την ίδια στιγμή -το λεγόμενο multi tasking-, κάτι που δυσκολεύει τους δεξιόχειρες;

Και ενώ έχουν αυτές και άλλες «αριστερότητες» ανεπτυγμένες, ακόμα δυσκολεύονται με τις απλές δουλειές της καθημερινότητάς τους για το λόγο ότι όλος ο κόσμος έχει φτιαχτεί από δεξιόχειρες για δεξιόχειρες. Οι αριστερόχειρες ταλαιπωρούνται συνεχώς από μικροπράγματα που στους υπόλοιπους περνούν απαρατήρητα.
Από το σερβίρισμα του καφέ με το μπρίκι, τα ψαλίδια και τα πουκάμισα μέχρι το πως ανοίγει μια πόρτα ή πως βιδώνονται οι βίδες. Αν το σκεφτούμε, ακόμη και ο δυτικός τρόπος γραφής, από αριστερά προς τα δεξιά, είναι ο τρόπος γραφής που εξυπηρετεί τον δεξιόχειρα.

δρόμος
© Unsplash/ David Marcos

Το ψαλίδι, ας πούμε, είναι ένα τυπικό παράδειγμα. Τόσο η λαβή, συχνά σχεδιασμένη ώστε σχεδόν να κάνει απαγορευτική τη χρήση με το αριστερό χέρι, όσο και η τοποθέτηση των λεπίδων δημιουργούν προβλήματα στους αριστερόχειρες. Ακόμη, τα κανονικά μπρίκια του εμπορίου είναι σχεδόν ακατάλληλα για κάποιο αριστερόχειρα. Η ροή (στόμιο) είναι πάντοτε από την αριστερή μεριά ώστε να εξυπηρετεί το δεξί χέρι. Αυτό σημαίνει ότι όταν το χρησιμοποιεί ένας αριστερόχειρας θα πρέπει ή να το κρατήσει με το δεξί του χέρι, πράγμα εξαιρετικά άβολο ή να κάνει ταχυδακτυλουργικά για να σερβίρει τον καφέ.

Ωστόσο, ο «Αριστερόχειρας» είναι το κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας που δίνει τέλος σε όλα αυτά τα μικροπροβλήματα στη ζωή ενός αριστερόχειρα. Εδώ θα βρεις πλήρη σειρά σχολικών ειδών αποκλειστικά για χρήση με το αριστερό χέρι (μολύβι, στυλό, ψαλίδι, ξύστρα, τετράδιο πρώτης γραφής και οδηγό γραφής για μικρούς μαθητές), αλλά και προϊόντα για το σπίτι, όπως μπρίκι, τιρμπουσόν, μαχαίρια, κλαδευτήρι, κούπα –επιτέλους οι αριστερόχειρες θα δουν το σχέδιο της κούπας τους-, αλλά και ρολόι! Όλα ειδικά σχεδιασμένα και μελετημένα.


Το κόστος τους δεν είναι υψηλότερο από αυτά που προορίζονται για δεξιόχειρες όμως η διαφορά στην ευκολία χρήσης είναι τεράστια. Για παράδειγμα, τα διαθέσιμα στυλό για αριστερόχειρες έχουν εργονομικές λαβές απόλυτα προσαρμοσμένες στο αριστερό χέρι.  Οι λαβές αυτές όχι μόνο δεν καταπονούν το χέρι αλλά και επιτρέπουν  στο χρήστη να βλέπει τι έχει γράψει. Ακόμη, το μελάνι  έχει διαφορετική χημική σύνθεση ώστε να στεγνώνει αμέσως. Οπότε για μουντζούρωμα ούτε λόγος. Τέλος, έχουν ειδική μύτη που δεν βρίσκει αντίσταση στο χαρτί και δεν τους εμποδίζει να γράψουν.

Αν λοιπόν είσαι … ζερβοκουτάλας ή θες να κάνεις κάποιο πραγματικά χρήσιμο δώρο σε φίλο με το ίδιο θέμα, εδώ, στον Αριστερόχειρα θα τα βρεις όλα.

Το κατάστημα συστεγάζεται με το κατάστημα paper1.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Εμμανουήλ Μπενάκη 25, Αθήνα

Τηλ : 210 3845840

Φαξ : 2103828158

info@paper1.gr

δρόμος
© unsplash/ belinda fewings

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ