Tip of the day

Πού θα αφήσεις το κατοικίδιο σου όσο λείπεις διακοπές

Ένα φιλόξενο σπίτι και υπηρεσίες φροντίδας για το αγαπημένο σου ζωάκι

efterpi-mouzakiti.jpg
Ευτέρπη Μουζακίτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο σκυλάκια.
© Unsplash

Mybestie.gr: Φιλοξενία από υπεύθυνους sitters που φροντίζουν το κατοικίδιό σου όσο καιρό λείπεις

Φεύγεις τριήμερο και δεν ξέρεις που να αφήσεις το σκυλάκι σου; Προκύπτει έκτακτο επαγγελματικό ταξίδι και κανείς δεν μπορεί να προσέξει το αγαπημένο σου τετράποδο; Τρεις φίλοι που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα, αποφάσισαν το 2019 να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα που θα έδινε τη λύση σε όλους τους pet parents που ψάχνουν για φροντίδα των μικρών τους φίλων. Για αυτό και δημιούργησαν το mybestie.gr, την πλατφόρμα που φέρνει σε επαφή ιδιοκτήτες και sitters, με σκοπό τη φιλοξενία και τον περίπατο των κατοικίδιων ζώων.

Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν τα κατοικίδιά τους με απόλυτη ασφάλεια και για όσο χρόνο χρειάζεται στους sitters, που –προφανώς- είναι άτομα τα οποία αγαπούν τα ζώα. Οι υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα είναι τρεις. Αρχικά, αξιόπιστες υπηρεσίες φύλαξης των κατοικίδιων. Η έμπειρη ομάδα των pet sitters είναι παθιασμένοι λάτρεις των ζώων, άρα είναι εξασφαλισμένο ότι το κατοικίδιο ζώο σου λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα ενώ λείπεις. Μια ακόμα υπηρεσία που διατίθεται και είναι αρκετά χρήσιμη όταν το καθημερινό πρόγραμμα είναι αρκετά επιβαρυμένο, είναι η σκυλοβόλτα. Προσφέρονται καθημερινές βόλτες, περιστασιακές ή οτιδήποτε άλλο, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Οι περιπατητές του mybestie.gr θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα για να ταιριάζει σε εσένα και τον τετράποδο φίλο σου, διασφαλίζοντας ότι έχει την απαραίτητη άσκηση και τόνωση που χρειάζεται για να παραμείνει υγιής και χαρούμενος. Τέλος, προσφέρεται και η κατ’ οίκον επίσκεψη για τις γάτες. Οι sitters του mybestie.gr επισκέπτονται το χώρο σου για να παρέχουν στον γούνινο φίλο σου ό,τι χρειάζεται, για όσο διάστημα λείπεις. Από το τάισμα, τον καθαρισμό της άμμου, τη χορήγηση φαρμάκων, μέχρι το παιχνίδι ή απλά κάποιες αγκαλιές. Οποιοσδήποτε θέλει να γίνει sitter ή walker, μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πλατφόρμα.

H πλατφόρμα βγήκε στον αέρα σε beta μορφή, τον Μάιο του 2020, σε μια δύσκολη εποχή, λόγω της πανδημίας. Μετά από σχεδόν 3 χρόνια λειτουργίας, η ομάδα του mybestie.gr κατέγραψε τις ανάγκες των pet parents και των sitters και ανανεώνει την πλατφόρμα της, για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες. Πλέον, επικεντρώνεται στην εκπαίδευση των φροντιστών, όπου σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους και τους εκπαιδευτές έχει σχεδιάσει ένα σεμινάριο, το οποίο παρέχεται σε όλους τους sitters. Η έναρξη της πολυαναμενόμενης Ακαδημίας Sitters, πρόκειται να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλους τους φροντιστές της, αρχής γεννομένης τον Οκτώβριο του 2023.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ