Tip of the day

Πώς μία τούρτα μετατρέπεται σε οθόνη cinema

Φωτογραφίες, βίντεο και κινούμενες λεζάντες πάνω στην πιο “digital” τούρτα που μπορείς να φανταστείς

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
τούρτα με προβολή βίντεο

H ελληνική εταιρία Animated Cakes φέρνει πρώτη στην Ελλάδα τη νέα τάση του Hollywood: 3D Cakes

Θυμάσαι τα περασμένα Χριστούγεννα που η Βουλή των Ελλήνων φιλοξένησε εικόνες και βίντεο και μετατράπηκε σε μία τεράστια γιορτινή γιγαντοοθόνη; Ή πέρυσι ανήμερα 25ης Μαρτίου που ο Λευκός Πύργος προέβαλε αγωνιστές του 21 γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση; Η τεχνική αυτή λέγεται 3D Projection Mapping,  είναι επίσης γνωστή και ως χαρτογράφηση τρισδιάστατης προβολής και αφορά τη χρήση φυσικών χώρων και αντικειμένων ως επιφάνεια προβολής, αντί μιας συμβατικής οθόνης.

Σειρά τώρα έχει το projection mapping σε ένα ακόμα πιο αναπάντεχο αντικείμενο: σε τούρτες! Πρόκειται για νέο trend - ακόμα πιο φρέσκο από την αναβίωση των vintage cakes με το κόκκινο κερασάκι-, στο οποίο η τούρτα «διακοσμείται» με φωτογραφίες, βίντεο ή κινούμενες λεζάντες, δημιουργώντας μία 3D αίσθηση. Η τούρτα μετατρέπεται σε οθόνη cinema και οι καλεσμένοι σε τηλε-θεατές. Με τη χρήση δύο βίντεο - προβολέων υψηλής ευκρίνειας (ένας για κάθε πλευρά της τούρτας), η ομάδα της Animated Cakes δημιουργεί ένα περιβάλλον κινούμενης εικόνας επάνω στη 3D τούρτα, και…άκου και το καλύτερο: μπορεί να συνδυαστεί και με ήχο κατόπιν συνεννόησης με τον DJ οπότε μπορούμε να μιλήσουμε για υπερπαραγωγή!

τούρτα με προβολή βίντεο

Εκτός από personalized φωτογραφίες και βίντεο, η εταιρία διαθέτει πολλά έτοιμα σχέδια που ίσως σου κινήσουν το ενδιαφέρον: πυροτεχνήματα, βροχή να πέφτει σαν glitter, λουλούδια κλπ. Μπορείς να επιλέξεις και την προβολή φράσεων σε μορφή ευχών π.χ. «Τις καλύτερες ευχές στην καλύτερη», για την τούρτα - έκπληξη δώρο στην κολλητή που αφήνει τα 20s και μπαίνει δειλά δειλά στα 30s κι εσυ θες κάπως να τη γλυκάνεις.

τούρτα με προβολή βίντεο

Την κατασκευή της τούρτας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Animated Cakes. Η τούρτα συνήθως είναι μεγάλη, ώστε να παρουσιάζεται καλύτερα το υλικό αναπαραγωγής ακόμα και σε αυτούς που κάθονται «πίσω πίσω στον εξώστη στριμωχτά». Αν π.χ. είναι πενταόροφη, τότε οι τέσσερις όροφοι είναι από μακέτα επικαλυμμένη με ζαχαρόπαστα με τον τελευταίο να είναι βρώσιμος και κατασκευασμένος από συνεργαζόμενο ζαχαροπλαστείο –κατάλληλο για το εθιμοτυπικό της κοπής της τούρτας στους γάμους.

Την ημέρα της εκδήλωσης (είτε αυτή είναι γάμος, γενέθλια ή εταιρικό event) ένας από τους συνεργάτες της Animated Cakes, έρχεται στο χώρο από νωρίς και επιμελείται της διαδικασίας και του στησίματος του 3D Projection Mapping επάνω στην τούρτα, παραμένοντας μέχρι και την ολοκλήρωση  του show. Όταν παρομοιάζουμε την τούρτα με οθόνη cinema το εννοούμε, καθώς η βιντεοπαρουσίαση μπορεί να κρατήσει και 2,5 ώρες εναλλάσσοντας συνεχώς το φόντο της τούρτας. Αυτό, συμβαίνει κυρίως στους γάμους, όπου μέχρι να έρθει το νεόνυμφο ζευγάρι, οι καλεσμένοι πέρα από τα finger foods και τα απεριτίφ, κάπως πρέπει να απασχοληθούν. 

τούρτα με προβολή βίντεο

 Η ιδέα της “digital” τούρτας είναι του Βασίλη Ισσόπουλου, art Director της Animated Cakes, ο οποίος ασχολείται επαγγελματικά με το 3D projection mapping. Με τη βοήθεια του Γιώργου Κάργα, φωτογράφου και general manager της εταιρίας, έστησαν την Animated Cakes και σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο. 

Σίγουρα είναι κάτι νέο, πρωτοποριακό, αντισυμβατικό και κάτι που θα «φορεθεί» πολύ στους γάμους –και όχι μόνο- του 2023 και έπειτα.

https://www.animatedcakes.gr/

6940543303 (What's Up)

Facebook: Animated Cakes.gr, Instagram: animatedcakesgr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ