Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Χώροι
Συγχρονο

Η αρρώστια της νιότης

Μια παρέα φοιτητών Ιατρικής εξερευνά τα όριά της φλερτάροντας με το θάνατο και την καταστροφή. (ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ)

Διάρκεια: 75'
«Αρρώστια της Νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, Tempus Verum-Εν Αθήναις

Γραμμένο το 1926 το ψυχογράφημα του Μπρούκνερ διαδραματίζεται στη Βιέννη πριν αναλάβει ο Χίτλερ την Καγκελαρία και παρακολουθεί μια ομάδα νέων φοιτητών ιατρικής, οι οποίοι μέσα στην υπεροψία και την απόγνωσή τους, προετοιμάζουν άθελά τους το έδαφος για τα κηρύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής ναζιστικής ιδέας. Οι χαρακτήρες, ακροβατώντας ανάμεσα στην ιδιοφυΐα και την απόλυτη παράνοια, τις σπουδές και τα πειράματα, ανακαλύπτουν τα όρια τους, φωτίζοντας σκοτεινές πτυχές του υποσυνείδητου που θα θέλαμε να ξεχάσουμε.

Η παζολινική ατμόσφαιρα του έργουμας κάνει ν’ αναρωτηθούμε πραγματικά πόσο μακριά μπορεί να βρισκόμαστε από μια εποχή σκληρότητας και απανθρωπισμού. Μέσα από την ανατρεπτική σκηνοθετική ματιά- λιτή μα τόσο συμπυκνωμένη, ο Λάλος μάς συστήνει έναν κόσμο γεμάτο νεανικό πάθος και ερωτικό εκτροχιασμό, όπου τα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας έχουν τον πρώτο ρόλο, φτάνοντας τους ήρωες στα άκρα.

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Λάλος
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ξένια Αλεξίου, Τάσος Δέδες, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κρίστελ Καπερώνη, Χριστίνα Μαριάνου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Ουσίκ Χανικιάν
  • ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φέρντιναντ Μπρούκνερ

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Tempus Verum Εν Αθήναις
Ιάκχου 19

2103425170

«Αρρώστια της Νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου, Tempus Verum-Εν Αθήναις
Η αρρώστια της νιότης
από 06/03/2019 έως 29/05/2019

κάθε Τετάρτη 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€15, 12