Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος παράστασης
Performance

«This Is A Good Performance» στο Bios

«This Is A Good Performance» στο Bios

Το Flux Laboratory Athens, μέσω του διατομεακού προγράμματος τέχνης και επιστήμης, καλεί το κοινό να συμμετάσχει ως θεατής σε μια δράση που γεφυρώνει την επιστήμη του χορού με την χορογραφία. O κλάδος της επιστήμης του χορού (dance science) είναι η επιστημονική μελέτη του χορού και των χορευτών και οι θεματικοί τομείς της συχνά περιλαμβάνουν: ψυχολογία, ανατομία, φυσιολογία, κινησιολογία, διατροφή, εμβιομηχανική, δημιουργικότητα, σωματική κ.α.

Στο This Is A Good Performance, η χορογράφος/χορεύτρια Ζωή Ευσταθίου συνεργάζεται με την Επίκουρη καθηγήτρια Γνωστικής - Πειραματικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Αργυρώ Βατάκη, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στο ερώτημα: «Τι καθορίζει μια καλή performance;» Οι δημιουργοί στοχεύουν να διερευνήσουν πώς επίμονα κινητικά μοτίβα μπορούν να συνθέσουν μια performance και ταυτόχρονα πώς η σύνθεση αυτή μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη του χρόνου και άλλων γνωστικών και συναισθηματικών καταστάσεων του/της θεατή.

Η performance δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια μιας δίμηνης καλλιτεχνικής φιλοξενίας της χορογράφου στο Flux Laboratory Athens, κατά την οποία η ερευνητική ομάδα “Multidisciplinary Dance” παρακολουθώντας τη δημιουργική διαδικασία, σχεδίασε πειραματικό έργο, το οποίο μελετά τους παράγοντες που συντέλεσαν στη δημιουργία και επιλογή παραστασιακών συνθηκών. Ταυτόχρονα, θα μελετήσει την αίσθηση του περάσματος του χρόνου για τον θεατή κατά την παρακολούθηση της performance.

Ζωή Ευσταθίου - βιογραφικό

Η Ζωή Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 2015 έως και το 2020 συνεργάστηκε με τη χορογράφο Anne Teresa De Keersmaeker ως χορεύτρια στην ομάδα ROSAS στο Βέλγιο. Το 2021, η Ζωή, συνεργάστηκε με την ομάδα Jacob Jonas Company στο Los Angeles, με την οποία χορογράφησε το project "GATHERING" που παρουσιάστηκε στη διεθνή πλατφόρμα fils.dance. Η Ζωή δημιούργησε και παρουσίασε παράλληλα τις δικές της παραγωγές «Mr Gingerbread Man» (2012), «9 NiNe» (2014), «ChapterI»(2015), «(-) ΕΜΑΣ» (2019), «Μέσα στοπλήρες, συναντάμε εμάς» (2018) σε Βέλγιο, Ελλάδα και Αυστρία. Το χορευτικό της ντουέτο «Μέσα στο πλήρες, συναντάμε εμάς» διακρίθηκε στο διαγωνισμό Rotterdam International Duet Choreographic Competition ως ένα από τα κομμάτια της τελικής επιλογής, όπου και αναδείχθηκε ως το αγαπημένο του κοινού. Επίσης, το ίδιο project παρουσιάστηκε στο διαγωνισμό SzoloDuo Competition, στον οποίο απέσπασε και πάλι το βραβείο του κοινού. Η παραγωγή «Μέσα στο πλήρες, συναντάμε εμάς» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ARC for Dance Festival το 2021 και παρουσιάζεται σε Φεστιβάλ στην Ευρώπη και στην Ελλάδα έως και σήμερα. Από το 2013 έως το 2016 συμμετείχε στην παραγωγή της Michéle Noiret, «Hors-Champ». Μεταξύ του 2010 και 2015 συνεργάστηκε με τη χορογράφο Dominique Duszynski στις παραγωγές «Sous Les Ponts» (2010), «Sotto Voces» (2011), «Walkabout» (2014) και μαζίδημιούργησαν το ντουέτο «Riff» (2012-2015) , το οποίο παρουσίασαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Βραζιλία. Το 2023 συμμετέχει στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» με τη νέα της παραγωγή «Μία κουκκίδα ευτοπία» που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο 2023.

Η Ζωή είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (2021).

  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ζωή Ευσταθίου

ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

Γκαζι Bios
Πειραιώς 84

2103425335

http://www.bios.gr/

«This Is A Good Performance» στο Bios
«This Is A Good Performance» στο Bios
από 09/06/2023 έως 17/06/2023

κάθε Παρασκευή, Σάββατο 21:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

από 8€