Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

i am no hero + Since (time) στο six d.o.g.s

69226-139512.jpg

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου μία άκρως ενδιαφέρουσα και ατμοσφαιρική σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί στο gig space του six d.o.g.s. O λόγος για τους i am no hero και τους Since (time), δύο δραστήριες μπάντες του ευρύτερου instrumental χώρου.

Οι i am no hero είναι μία instrumental rock μπάντα που σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2010. Το καλοκαίρι του 2011 ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο "Without Antennas" το οποίο είναι διαθέσιμο για free download στην σελίδα τους στο Bandcamp. Το 2013 το κομμάτι τους "F-16" από τον ίδιο δίσκο, «έντυσε» μουσικά το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Τολάκη "Ηλιόσποροι", που βραβεύτηκε ως το καλύτερο Μεσογειακό ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ του Παλέρμο.Το δεύτερο album με τίτλο ''Underwater Cities'' κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο.

Το ύφος τους χαρακτηρίζεται από μία σαφή προτίμηση στις απλές και συμπαγείς δομές οι οποίες στηρίζουν την μελωδία, όπως επίσης και από μία αίσθηση αργής εξέλιξής της. Οι τονικές αντιθέσεις που χρησιμοποιούν είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, καθώς στο ίδιο κομμάτι μπορεί να υπάρχουν από στιγμές απόλυτης σιωπής έως μέρη καταιγιστικής έντασης. Στο “Underwater cities” τα βασικά τους χαρακτηριστικά - όπως η έμφαση στη μελωδία και η παραπομπή σε εικόνες - παραμένουν αναλλοίωτα, ωστόσο, το ύφος τους διαφοροποιείται σημαντικά, κυρίως όσον αφορά την δόμηση και ενορχήστρωση των κομματιών τους.

Οι Since (Time) σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2003. Η μουσική τους μπορεί να περιγραφεί ως ένα μείγμα instrumental rock με experimental/progressive στοιχεία. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Entropiate», κυκλοφόρησε το 2008 στη Venerate Industries και απέσπασε πολύ καλές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή τύπο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, έχοντας πραγματοποιήσει εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα διεθνή και εγχώρια συγκροτήματα (βλ. Red Sparowes, Dub trio, Intronaut κ.α), κυκλοφορούν διαδικτυακά το νέο τους δίσκο με τίτλο «Voyage to deconstruction» ο οποίος διατίθεται δωρεάν στο official site της μπάντας. Πρόκειται για έναν concept δίσκο που εξιστορεί το ταξίδι ενός ανθρώπου ή ενός συνόλου, προς την αποδόμηση των διαφόρων αξιών και νορμών της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει, δρα και αλληλεπιδρά.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ώρα 22.00

Eίσοδος: 3 ευρώ