Φεστιβαλ

Tο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι» έρχεται στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο

Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί»

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kids
© Pexels

Το «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο.

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί φίλοι αναζητούν στην πόλη την περιπέτεια περισσότερο από ποτέ. Το «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ «Μαζί… και στο Παιχνίδι» υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων για παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 10:30-18:30 στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο (έναντι Ζαππείου). Mια ημέρα αφιερωμένη στο παιχνίδι, στο παιδί και την οικογένεια με την παρουσία της Δούκισσας Νομικού, Πρέσβειρας του «Μαζί για το Παιδί» αποτελεί δημιουργική πρόταση για την Κυριακάτικη φθινοπωρινή βόλτα μικρών και μεγάλων προσφέροντας διασκέδαση, άθληση και μουσική σε όλους. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της αξίας του παιχνιδιού ως αναγκαίου στοιχείου για την ανάπτυξη των παιδιών, αλλά και η ενίσχυση της κοινωνικοποίησης τους και της ενσυναίσθησής τους.

Kids
© Pexels

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με παιχνίδια. Bungee τραμπολίνο, τοίχο αναρρίχησης, σχοινένιες γέφυρες & δίχτυα «αράχνης», φουσκωτά κάστρα, ποδοσφαιράκια & air-hockeys, επιδείξεις  με σαπουνόφουσκες, μάγους  κ.α. και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια από τα σωματεία-μέλη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι μόνο μερικά από αυτά. Οι δραστηριότητες θα απευθύνονται σε μεικτό πληθυσμό παιδιών με τυπική και άτυπη ανάπτυξη με στόχο την προώθηση της ενότητας, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης ανάμεσα τους. Συγκεκριμένα, τα σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί» θα πραγματοποιούν κατά τη διάρκεια της ημέρας του Φεστιβάλ εργαστήρια όπως χειροτεχνίας-origami, μαγειρικής από το Kids Cooking Club του chef Κυριάκου Μελά, πηλού και πλαστελίνης, αφήγησης παραμυθιού από την Κάρμεν Ρουγγέρη, βίντεο εικονικής πραγματικότητας- προσομοίωση Αυτισμού και Μουσικοκινητικά παιχνίδια. Στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επίσης τον Paddington™ που κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση του στη χώρα μας και να φωτογραφηθούν με τον αρκούδο με τα πιο ευγενικά αισθήματα.

«Μαζί…και στον Αθλητισμό! »
Ένας στίβος με φόντο την Ακρόπολη θα δώσει τη σκυτάλη στον αθλητισμό. Παράλληλα των δράσεων που θα φιλοξενεί το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αγώνες δρόμου για παιδιά με στόχο την ευγενή άμιλλα και την διασκέδαση. Τα παιδιά θα μπορούν να λάβουν μέρος σε αγώνες:

  • 60 μέτρων για ηλικίες 2-5 ετών (με προαιρετική συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα)
  • 100 μέτρων για ηλικίες 5-12 ετών
  • 150 μέτρων για ηλικίες 5-12 ετών
  • 200 μέτρων για ηλικίες 5-12 ετών

Τους μικρούς αθλητές θα συνοδεύσει ενθαρρύνοντας τους ο Μιχάλης Σεϊτης, παγκόσμιος πρωταθλητής, παραολυμπιονίκης στίβου και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στον τερματισμό.

«Μαζί…και στη Mουσική!» 
Οι παραγωγοί του kidsradio.com Φανή και Νίκος θα συντροφεύσουν τους μικρούς φίλους και όχι μόνο ζωντανά στον χώρο του φεστιβάλ, ο γνωστός τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς θα είναι για λίγο μαζί εκεί για να τραγουδήσει κάποιες από τις αγαπημένες παιδικές μελωδίες ενώ το ντουέτο των Burger Project: Al Kalabokis & Professor Cosmic θα τους ξεσηκώσουν με τα τραγούδια και το κέφι τους. 

*Κόστος εισιτηρίου: 5€ για όλους (παιδιά κάτω των 2 ετών και ΑΜΕΑ δωρεάν)

Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί».

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ:

Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος (έναντι Ζαππείου) – Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 6, Αθήνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ