Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ραπ ντίβες: Το φωτογραφικό πρότζεκτ παρατήρησης της χιπ χοπ κοινότητας της Σίλβιας Τσομπανάκη στην Εφημερίδα ATH

Ραπ ντίβες: Το φωτογραφικό πρότζεκτ παρατήρησης της χιπ χοπ κοινότητας της Σίλβιας Τσομπανάκη στην στην Εφημερίδα ATH

Οι Ραπ ντίβες είναι ένα φωτογραφικό πρότζεκτ παρατήρησης της χιπ χοπ κοινότητας της Σίλβιας Τσομπανάκη, το οποίο βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες ράπερ, την τέχνη τους, το στιλ τους. Είναι μια έκθεση φωτογραφίας για όσες αρπάζουν το μικρόφωνο και ραπάρουν, για όσες διηγούνται τις ιστορίες τους με τη δική τους φωνή, τις δικές τους λέξεις.

Οι γυναίκες ραπάρουν για τα ζόρια τους, τις ζωές τους, τη σεξουαλικότητά τους. Μιλάνε για ζητήματα που άπτονται της τάξης, του φύλου και της φυλής. Για τις φίλες, την μητρότητα, τα αγόρια, τις συναυλίες, τα αράγματα, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους. Για το πώς αποκρύπτεται η συνεισφορά και η εργασία τους στην τέχνη εν γένει. Είναι τόσο ίδιες και τόσο διαφορετικές, από το στιλ και τα ρούχα μέχρι τη μουσική και τα ραπ, στο σπίτι, στη δουλειά, στην πλατεία, στα λάιβ.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης εστιάζουν στην καταγραφή και σύνθεση εικόνων μιας ζωντανής κοινότητας που, σε καιρούς κρίσης, όλο και περισσότερο διεκδικεί χώρο και ορατότητα στη δημόσια σφαίρα. Παρακολουθούν τις ράπερ στην καθημερινότητά τους, καταγράφουν μικρές στιγμές γυναικών που συχνά κατασκευάζουν χαρακτήρες larger-than-life, έξω από τα συνηθισμένα.