Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Jessica Dickinson, Liam Everett, Γιώργος Σαπουντζής

53993-109384.jpg

Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει για πρώτη φορά έργα των καλλιτεχνών Τζέσικα Ντίκινσον, Λίαμ Έβερετ και Γιώργου Σαπουντζή.

Ο Γιώργος Σαπουντζής γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Έχει μια εξαιρετική πορεία στο εξωτερικό και αντιπροσωπεύεται από πολύ καλές γκαλερί σε Ευρώπη και Αμερική, επιστρέφει στην Αθήνα μετά από μια παρουσίαση στο Georges Pompidou στο Παρίσι τον Ιούνιο. Η δουλειά του εξερευνά τα δηµόσια µνηµεία, τα οποία αποτελούν πολλές φορές αφετηρία για την δηµιουργία των έργων του. Τα εικαστικά µέσα που χρησιµοποεί ο Σαπουντζής είναι η περφόρµανς, η γλυπτική, η εγκατάσταση, το κολάζ και το βίντεο. Ειδικά στην γλυπτική του, χρησιμοποιεί ελαφριά υλικά όπως το αλουµίνιο, κολλητική ταινία, πολύχρωµα υφάσµατα και εφηµερίδες μέσα στα οποία παγιδεύει και µπλέκει τις πέτρινες και µπρούτζινες φιγούρες των κλασσικών αγαλμάτων στη δική του αφήγηση.

H Τζέσικα Ντίκινσον γεννήθηκε το 1975 στο Σαιντ Πωλ της Μινεσότας, ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη. Δουλεύει πάνω σε µικρές οµάδες ζωγραφικών έργων στις οποίες αφιερώνει µεγάλο χρονικό διάστηµα, περίπου ένα χρόνο. Τα έργα της εµπνέονται από την τυχαία παρατήρηση ή το φυσικό φαινόµενο, το οποίο ενώ αρχικά αποτελεί σηµείο αφετηρίας της, κατά την διάρκεια κατασκευής της ζωγραφικής εξαφανίζεται ως εικόνα. Στην τωρινή έκθεση θα παρουσιάσει µια σειρά από εργά πάνω σε χαρτί σε µικτή τεχνική.

Ο Λίαμ Έβερετ γεννήθηκε το 1973 στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ζει και εργάζεται στο Σαν Φραντσίσκο. Οι ποικίλες πρακτικές του περιλαµβάνουν ζωγραφική, γλυπτική και performance µε καλλιτεχνικές επιρροές από τον χορό, το θέατρο και τη φιλοσοφία. Ένα κοµµάτι της δουλειάς του Έβερετ είναι η ζωγραφική πάνω σε ξύλινα πάνελ, δηµιουργώντας φωτεινές αφαιρέσεις, ζωγραφίζοντας σε πολλά επίπεδα και σβήνοντας. Αυτά τα έργα λειτουργούν σε διαφορετικούς ρυθµούς σε σχέση µε τα φτιαγµένα από ύφασµα, στα οποία ο καλλιτέχνης χρησιµοποιεί παραδοσιακές µεθόδους στήριξης. Τα υφάσµατα εµποτίζονται, χρωµατίζονται, στεγνώνουν και κατόπιν καταρρέουν προσεκτικά πάνω σε διάφορες κατασκευές που γέρνουν, ακουµπούν και στέκονται στο δάπεδο.

INFO: Τρ.-Παρ. 12.00-18.00, Σάβ. 12.00-16.00