Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Garrick Joshua, «Αποτυπώνοντας το αρχαίο κάλλος»

53694-109007.jpg

Γνωστός για το πάθος και την πίστη του στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα, ο φωτογράφος και αρθρογράφος Josh Garrick έχει αποτυπώσει συχνά στο έργο του διαφορετικές πτυχές του ελληνικού πολιτισμού της αρχαιότητας.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας αναγνωρίζει αυτή την αφοσίωση του φιλέλληνα δημιουργού και μετά από 124 χρόνια λειτουργίας του στέφει τον Garrick ως τον πρώτο αμερικανό δημιουργό που επιτρέπει να εκθέσει στους χώρους του μουσείου το έργο του -οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες του, εντασσόμενες διακριτικά στις αίθουσες, το αίθριο και το αναψυκτήριο του Μουσείου, προτείνουν μια ιδεατή αφήγηση, έναν νέο τρόπο «βλέμματος», αιχμαλωτίζοντας με τρόπο απαράμιλλο το ατομικό «κάλλος» του κάθε γλυπτού.

Έτσι, στις 12 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση του διεθνούς φωτογράφου με τίτλο «Αποτυπώνοντας το αρχαίο κάλλος» σε επιμέλεια της Ίριδος Κρητικού και συντονισμό-σχεδιασμό του Μάριου Βουτσινά. Η έκθεση θα ξεκινήσει την πορεία της στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και θα συνεχίσει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης και στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνικού Προξενείου στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση διαρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες, που φιλοξενούνται σε διαφορετικούς χώρους του Μουσείου:

Α. «Επίσκεψη» / «A Visit» στο μνημειακό προθάλαμο του Μουσείου.

Β. «Αναπνοή» / «Breathing» στην Αίθουσα 21.

Γ. «O κήπος με τα αγάλματα» / «Garden statues» στο εσωτερικό αίθριο του Μουσείου.

Δ. «Στιγμιότυπα» / «Instants» στο αναψυκτήριο του Μουσείου.