Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Made in Greece

342939-713037.jpg

Στο πλαίσιο της 12ης Photovision & 1ης HiTechExpo που θα λάβει μέρος από τις 11 ως και τις 13 Μαρτίου, η Φωτογραφική Λέσχη «Σαν Φως» του ΟΚΑΝΑ η οποία συμμετέχει για 3η συνεχόμενη φορά στηρίζοντας το θεσμό της Photovision, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα «Made in Greece» στο πλαίσιο του γενικότερου τίτλου «Η Ελλάδα μας» που διοργάνωσε το περιοδικό Φωτογράφος.

Μέσα από το φωτογραφικό φακό, τα μέλη της λέσχης καταθέτουν τη δική τους οπτική μαρτυρία για μια Ελλάδα διαφορετική, για μια Ελλάδα που προσπαθεί να ορθοποδήσει χωρίς δεκανίκια, χωρίς τις περγαμηνές του παρελθόντος αλλά και χωρίς τις υποσχέσεις του παρόντος. Είναι μια Ελλάδα που μας προσπερνά, που έχει τις μυρωδιές της από τα παλιά, που φέρνει θύμισες από το παρελθόν... η λατέρνα, ο βοσκός, η γιαγιά, ο παπάς... ισχυρά εικονικά σύμβολα μια άλλης εποχής που επαναπροσδιορίζονται στο τώρα, που στοχεύουν στη δύναμη της μνήμης και λειτουργούν σαν βάλσαμο στις πληγές της πολιτισμικής μας κατάρρευσης. Από την άλλη το σύγχρονο αστικό τοπίο και η ανθρώπινη παρουσία ή απουσία του, λειτουργεί ως αντίδοτο στην ακρότητα μιας υπερβολικής και λανθάνουσας αντίληψης της υπεροχής μας απέναντι στους άλλους αλλά και μιας παρελθοντολογίας που μόνο ως φολκλόρ μπορεί να λειτουργήσει. Είμαστε μια «άλλη» Ελλάδα! Αυτή που ανατρέχει στο παρελθόν για να σώσει ότι υπάρχει στο παρόν, αυτή που «κείτεται» στα σκαλιά του Συντάγματος έξω από τη Βουλή, αυτή που απλώνει την μπουγάδα της στις ταράτσες της γεμάτες από κεραίες, αυτή που βρίσκει στα σκουπίδια της παλιές της κούκλες για να παίξει... Είμαστε όλα και τίποτα! Είμαστε Made in Greece!

Στην έκθεση συμμετέχουν: Παναγιώτης Πράφτσιας, Πιπίνα Τζωρτζάκη, Βαγγέλης Παύλου, Ερωτόκριτος Καλούδης, Μαρία Παπουτσή, Κωνσταντίνος Κροτήρας, Σόλωνας Μάλκας, Χαράλαμπος Αποστόλου, Ματίνα Τσακίρη

Οργάνωση: Δημήτρης Μαστοράκης (Mastorakis Dimitris)

Επιμέλεια: Δημήτρης Μαστοράκης, Ιουλία Λαδογιάννη

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

342939-713037.jpg
Made in Greece
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

11-13 Μαρτίου 2017, 11.00-21.00