Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Μιλένα Δημητροκάλλη, Χάος και Αρμονία

321545-643238.jpg

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων, μεσαίων και μικρών διαστάσεων  δουλεμένα με ακρυλικά σε καμβά.

«Αντισυμβατική στη διαπραγμάτευση των θεμάτων της, η  Μιλένα Δημητροκάλλη αφουγκράζεται το χάος και την αρμονία –στοιχεία που ενυπάρχουν στη φύση− και τα μεταφράζει σε έντονα συναισθήματα.

Αυτό που θέλει είναι να αναδείξει την αλληλεπίδραση του χάους και της αρμονίας στον συναισθηματικό μας κόσμο και να εξηγήσει πως αυτή συμβάλλει στη δημιουργία αφηρημένων μορφών και σχημάτων που εκφράζουν την ομορφιά και την αλήθεια της. Οδηγός στη διαδικασία αυτή είναι η αυτογνωσία, μια δύσκολη αλλά δημιουργική και απαραίτητη προϋπόθεση για την βαθύτερη γνώση των συναισθημάτων μας που άλλοτε μας καθοδηγούν και άλλοτε μας παραπλανούν.

Η ενότητα των έργων δεν πρέπει να ιδωθεί ως σύνολο μιας και το κάθε έργο είναι αυτόνομο. Αυτό προκύπτει από τους τίτλους που δίνει η ζωγράφος αλλά και από τα διαφορετικά συναισθήματα που θέλει να περιγράψει», Ήρα Παπαποστόλου (Κριτικός & Ιστορικός τέχνης)

«Ο άνθρωπος έχει μια φυσική τάση να αποφεύγει το χάος στη ζωή του και στη σκέψη του, επιδιώκοντας κυρίως την τάξη, τον έλεγχο και την ασφάλεια. Αντίθετα, η φύση τα πλάσματά της, το ίδιο το σύμπαν από την αρχή της δημιουργίας του, διέπονται, υπάρχουν και εξελίσσονται μέσα από πολύπλοκες και χαοτικές διεργασίες. Η ομορφιά και η αρμονία που θαυμάζουμε γύρω μας είναι αποτέλεσμα τέτοιων διεργασιών. Το χάος και η αρμονία δεν είναι δύο αντικρουόμενες έννοιες υποστηρίζει ο Αστροφυσικός Τριν Ξουάν Τουάν στο βιβλίο του «Χάος και Αρμονία». Το χάος εμπεριέχεται στην αρμονία και εντός της αρμονίας γεννιέται το χάος.

Και ίσως να είναι το χάος τελικά που μας βοηθάει να κατανοήσουμε και να απελευθερώσουμε τη γνώση του εαυτού μας βάζοντας σε μία αρμονική τάξη τα συναισθήματά μας έτσι ώστε η ζωή μας να γίνεται πιο όμορφη και ουσιαστική», Μιλένα Δημητροκάλλη


iNFO

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, ώρα: 19.30

Διάρκεια: 12 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. Παρ. 11.00-20.00, Τετ. & Σάβ. 11-14.30

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

321545-643238.jpg
Μιλένα Δημητροκάλλη, Χάος και Αρμονία
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τρ., Πέμ. Παρ. 11.00-20.00, Τετ. & Σάβ. 11-14.30 * 12 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ