Αρχειο

Love Your Local Market

Είναι φθηνές, έχουν τα πιο φρέσκα προϊόντα, είναι ευκαιρία για βόλτα και κουβεντούλα. Στηρίζουμε και την οικονομία μας.

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 527
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
97598-218559.jpg

Αγαπάμε τις αγορές της γειτονιάς. Είναι φτηνές, έχουν πάντα τα πιο φρέσκα προϊόντα, άσε που είναι ευκαιρία για βόλτα και κουβεντούλα με τους ανθρώπους τους (οι μαγαζάτορες τα λένε ωραία, κάνουν κομπλιμέντα, έχουν πάντα κέφια). Έχουν κι άλλα καλά... Ψωνίζοντας από τις τοπικές αγορές στηρίζουμε την οικονομία της χώρας, της πόλης, της περιοχής μας.

Η διεθνής καμπάνια «Love Your Local Market 2015» στοχεύει στην υποστήριξη των τοπικών αγορών και στην ενίσχυση του ρόλου τους στην ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. 19 χώρες και 2.000 τοπικές αγορές ενώνονται σε ένα κοινό όραμα και στήνουν μια μεγάλη, ενιαία, πολύχρωμη γιορτή γεύσης.

Οι εκδηλώσεις «Αγαπώ την αγορά μου» είναι η ελληνική συμμετοχή σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Με σύνθημα «Τρώμε Σωστά, Ψωνίζουμε στην Αγορά!», έχουν ήδη αρχίσει από τις 15 Μαΐου για να κορυφωθούν στις 31 του ίδιου μήνα. Και είναι πολλές... από live cooking μέχρι εκθέσεις, διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το περασμένο Σάββατο (16/5) αυτοί που επισκέφθηκαν την Κεντρική Αγορά Αθηνών στο Ρέντη (Κέννεντυ 1, Άγ. Ιωάννης Ρέντη) απόλαυσαν τον Βασίλη Καλλίδη να μαγειρεύει τις αγαπημένες του λιχουδιές παρέα με τον Γιώργο Γληνό, που οδηγεί και μαγειρεύει στο πρώτο Food Truck της πόλης. Η A.V. μίλησε με τον Βασίλη Καλλίδη: «Love your local market, γιατί έτσι υποστηρίζεις την τοπική οικονομία του τόπου σου και έχεις τα πιο φρέσκα προϊόντα από την αγορά κατευθείαν στον πάγκο της κουζίνας σου... Το Σάββατο περάσαμε ωραία, κάναμε πλάκα, φάγαμε υπέροχα καλοκαιρινά φαγητά, μοιράσαμε στον κόσμο soft ice cream (σ.σ. μεγάλη εμμονή του σεφ). Το ωραιότερο απ’ όλα ήταν ότι η αγορά πήρε ζωή, μπήκαν αληθινοί άνθρωποι μέσα στη λαχαναγορά του Ρέντη, που τόσα χρόνια ήταν άβατο».

Υπάρχει και συνέχεια. Το Σάββατο 23 Μαΐου δίνουμε πάλι ραντεβού στην Κεντρική Αγορά, αφού από τις 10.00 έως τις 17.00 οι Food Bloggers Madame Ginger, Gourmelita και Funky Cook φτιάχνουν δροσερά smoothies, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργεί έκθεση με προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών, κεράσματα και μικρογεύματα για το κοινό, καθώς και έκθεση Μοναστηριακής Διατροφής υπό την επιμέλεια του Ελληνικού Μουσείου Γαστρονομίας.

image

Ο πάντα δραστήριος Βασίλης Καλλίδης υποστηρίζει τις αγορές κάθε γειτονιάς

Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές στην Αθήνα (όπως στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά και στη Δημοτική Αγορά Καλλιθέας) αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων στο www.loveyourlocalmarket.gr/program

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ